Osnovci na raspustu, srednjoškolci slobodni samo tokom praznika

Društvo

Nenastavni dani za učenike srednje škole ove godine počinju u petak 30. aprila i trajaće do utorka 4. maja. Prvi radni dan za sokobanjske srednjoškolce biće sreda 5. maj. Kako saznajemo od Ane Milićević, direktorke SŠ „Branislav Nušić”, nastava će biti nastavljena po modelu koji je usvojen još početkom školske godine. U pitanju je kombinovani model u okviru kog se izvodi nastava za učenike dva razreda dok za ostala dva razreda organizovana je nastava na daljinu. Naredne nedelje su u školi učenici trećeg i četvrtog razreda dok će učenici prvog i drugog razreda pratiti nastavu na daljinu.

Ove godine osnovci će nešto duže biti slobodi u odnosu na srednjoškolce pa će se u klupe vratiti u ponedeljak 10. maja. Nakon raspusta nastava će biti organizovana po ustaljenom modelu, za učenike iz seoskih sredina nastava će biti svakodnevna po osnovnom modelu a za učenike koji pohađaju starije razrede u Sokobanji stoji smenjivanje grupa. Prema rečima Tanje Gligorijević, direktorke OŠ „Mitropolit Mihailo”, o rasporedu organizacije neposrednog nastavnog rada nastavnici vode računa tako da će učenici biti blagovremeno obavešteni.

− Ono što je dobra vest je da će učenici mlađih razreda od 10. maja pohađati nastavu u prostorijama renovirane „stare škole” − dodaje Gligorijević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 + eleven =