Основци на распусту, средњошколци слободни само током празника

Друштво

Ненаставни дани за ученике средње школе ове године почињу у петак 30. априла и трајаће до уторка 4. маја. Први радни дан за сокобањске средњошколце биће среда 5. мај. Како сазнајемо од Ане Милићевић, директорке СШ „Бранислав Нушић”, настава ће бити настављена по моделу који је усвојен још почетком школске године. У питању је комбиновани модел у оквиру ког се изводи настава за ученике два разреда док за остала два разреда организована је настава на даљину. Наредне недеље су у школи ученици трећег и четвртог разреда док ће ученици првог и другог разреда пратити наставу на даљину.

Ове године основци ће нешто дуже бити слободи у односу на средњошколце па ће се у клупе вратити у понедељак 10. маја. Након распуста настава ће бити организована по устаљеном моделу, за ученике из сеоских средина настава ће бити свакодневна по основном моделу а за ученике који похађају старије разреде у Сокобањи стоји смењивање група. Према речима Тање Глигоријевић, директорке ОШ „Митрополит Михаило”, о распореду организације непосредног наставног рада наставници воде рачуна тако да ће ученици бити благовремено обавештени.

− Оно што је добра вест је да ће ученици млађих разреда од 10. маја похађати наставу у просторијама реновиране „старе школе” − додаје Глигоријевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 7 =