Osnovci iz Sokobanje na „Školskoj sceni Srbije”

Kultura

Učenici OŠ „Mitropolit Mihailo” iz Sokobanje plasirali su se na ovogodišnju „Školsku scenu Srbije”, koje je ujedno i republička smotra dramskih sekcija osnovnih škola Srbije. Sokobanjski osnovci su konkurisali sa predstavom „Alibaba i Razbojnici” po tekstu Toda Nikoletića, a u adaptaciji i režiji svoje profesorke srpskog jezika Marije Milenković. U predstavi učestvuje preko dvadeset učenika uzrasta od petog do osmog razreda. O kakvom uspehu se radi govori i činjenica da na smotri učestvuje samo šest predstava iz cele zemlje.

‒ Uzimajući u obzir kakva je konkurencija za učešće na republičkoj smotri prijavili smo se bez velikih očekivanja, ali pozitivne kritike koje smo dobili nakon izvedbe naše predstave za Dan škole su nas ohrabrile da se prijavimo na konkurs ‒ kaže Marija Milenković, profesorka srpskog jezika.

Republička smotra će se održati u Lebanu, osmog juna, a u okviru smotre eminentni dramski pedagozi, glumci i reditelji održaće predavanja i radionice u vezi sa dramskom umetnošću. Na smotri će biti nagrađene tri najbolje predstave, ali biće dodeljene i nagrade za najbolju režiju, najbolju glavnu žensku ulogu, najbolju glavnu mušku ulogu, kao i nagrade za najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, najbolju scenografiju, najbolji kostim i nagrada za najbolju muziku.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × two =