У суботу у Сокобањи играли и стари и млади

Друштво Култура

Четврти међународни фестивал фолклора ветерана и рекративаца „Сокобања-Сокоград, Игра стар-игра млад”, у организацији Културно уметничког друштва „Соко” из Сокобање, одржан је прошле суботе на Летњој позорници „Врело”. Према речима Славољуба Ћирковића председника КУД-а „Соко”, са 520 учесника, то је један од највећих фестивала који у току године организује сокобањско културно-уметничко друштво. Фестивал је започео окупљањем учесника и дефилеом кроз центар Сокобање.

− Један фантастичан фестивал, одличне игре, разнолика ношња, презадовољан сам а и време нас је послужило, упркос најави да ће падати киша.Имали и смо и специјалне гошће, две изузетне уметнице Неду Николић, најбољу фрулашицу Србије и Станиславу Ђорђевић, једину гајдашицу у нашој земљи. Тако да је ово одлична промоција и нашег културно-уметничког друштва али и читаве Сокобање – рекао је Ћирковић.

Наступила су седамнаест КУД-а из Београда, Ниша, Зајечара, Лазаревца, Крагујевца, Параћина, Крушевца, Обреновца, Свилајнца, као и и гости из Немачке односно Хановера и Радовиша из Северне Македоније.

Следећи фестивал у организацији КУД „Соко” биће одржан јула месеца, када ће гостовати студентска културно-уметничка друштва из Мексика, Костарике и Колумбије, а у међувремену сокобањски фолклораши имаће велики број наступа, већ следећег викенда одлазе на мини турнеју по Бугарској.

Део атмосфере са четвртог међународног фестивала “Сокобања-Сокоград,Игра стар-игра млад”,можете погледати на нашем јутјуб каналу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 11 =