Osnovci i predškolci u okviru „Dečje nedelje” posetili predsednika opštine

Društvo

Predstavnici svih razreda sokobanjske osnovne škole i predškolci vrtića „Bucko” juče su su u okviru obeležavanja „Dečje nedelje”, posetili predsednika opštine Miodraga Nikolića koji je za svoje drage goste priredio prigodan prijem.

Predsednik opštine je najpre pozdravio učenike rekavši im da mu je ovo najsrećniji dan u godini kada može da popriča sa najmlađim stanovnicima opštine i čuje njihove predloge i ideje kako bi oni voleli da Sokobanja izgleda. Nikolić je osnovcima i buckićima ujedno predstavio i svoj tim zadužen za finansije i projekte.

− Danas smo sa učenicima osnovne škole i vrtića „Bucko” popričali šta je njima potrebno što se tiče škole i samog grada i deca su imala stvarno kvalitetene predloge koje smo mi evidentirali jer je tu bio prisutan deo našeg tima koji je zadužen i za planiranje budžeta i za projektovanje tako da ćemo dobar deo predloga uvrstiti u budžet za narednu godinu. Deca su bila veoma skromna i nisu to neki projekti koji se ne mogu realizovati − rekao je Nikolić.

On je dodao da je veoma bitno da se čuje glas dece jer stariji nekada ne mogu sami da zaključe šta je mlađima potrebno. Jedna od ideja je bila uvođenje sporta ali ne kroz klubove, nego u samoj školi. Opština Sokobanja je inače, iz tog razloga i sa tim ciljem prošle godine angažovala tri difovca, i nastaviće sa takvom praksom. Deca su pomenula i da parkove treba više uređivati i sređivati a imala su zamerke i kada su pojedine ulice u pitanju. Pored svega toga bilo je i konkretnih predloga, pa su tako dve devojčice iz PU „Bucko” zamolile predsednika da i predškolci za vreme sezone dobiju po jednu besplatnu kartu za Akva park, jer njihovi starije drugare za odličan uspeh u školi već godinama i na taj način nagrađuju.

Obeležavanje ovogodišnje manifestacije „Dečja nedelja” počelo je u ponedeljak i trajaće do petka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + three =