Основци и предшколци у оквиру „Дечје недеље” посетили председника општине

Друштво

Представници свих разреда сокобањске основне школе и предшколци вртића „Буцко” јуче су су у оквиру обележавања „Дечје недеље”, посетили председника општине Миодрага Николића који је за своје драге госте приредио пригодан пријем.

Председник општине је најпре поздравио ученике рекавши им да му је ово најсрећнији дан у години када може да поприча са најмлађим становницима општине и чује њихове предлоге и идеје како би они волели да Сокобања изгледа. Николић је основцима и буцкићима уједно представио и свој тим задужен за финансије и пројекте.

− Данас смо са ученицима основне школе и вртића „Буцко” попричали шта је њима потребно што се тиче школе и самог града и деца су имала стварно квалитетене предлоге које смо ми евидентирали јер је ту био присутан део нашег тима који је задужен и за планирање буџета и за пројектовање тако да ћемо добар део предлога уврстити у буџет за наредну годину. Деца су била веома скромна и нису то неки пројекти који се не могу реализовати − рекао је Николић.

Он је додао да је веома битно да се чује глас деце јер старији некада не могу сами да закључе шта је млађима потребно. Једна од идеја је била увођење спорта али не кроз клубове, него у самој школи. Општина Сокобања је иначе, из тог разлога и са тим циљем прошле године ангажовала три дифовца, и наставиће са таквом праксом. Деца су поменула и да паркове треба више уређивати и сређивати а имала су замерке и када су поједине улице у питању. Поред свега тога било је и конкретних предлога, па су тако две девојчице из ПУ „Буцко” замолиле председника да и предшколци за време сезоне добију по једну бесплатну карту за Аква парк, јер њихови старије другаре за одличан успех у школи већ годинама и на тај начин награђују.

Обележавање овогодишње манифестације „Дечја недеља” почело је у понедељак и трајаће до петка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 4 =