Vladimir Milovanović

Opštinski odbor SNS: Bezbednost građana na prvom mestu

Društvo Politika

Opštinski odbor Srpske napredne stranke danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je bilo reči o radu Komisije za bezbednost u saobraćaju Opštine Sokobanja, odnosno koliko je do sada lokalna vlast uložila sredstava i koliko planira da uloži u narednoj godini, kada je u pitanju bezbednost građana.

Predsednik OO SNS Vladimir Milovanović, ističe da je Komisija za bezbednost u saobraćaju od 2016. godine do sada, donela niz kvalitetnih odluka koje se odnose na bezbednost u saobraćaju, za razliku od perioda pre 2016. godine kada ništa nije urađeno na tom planu. Kao pozitivan primer on je naveo da je Savet za bezbednost u saobraćaju opštine Sokobanja u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju Republike Srbije realizovao ove godine projekat „Pažljivko” i u okviru njega niz aktivnosti kroz koje je vršena edukacija najmlađih učesnika u saobraćaju. Završna aktivnost bila je predstava „Pažljivko” koja je izvedena u sportskoj hali za predškolce i učenike mlađih razreda sokobanjske osnovne škole. Predstava se sastojala od scenskih prikaza realnih opasnih situacija sa kojima mališani mogu da se sretnu kao učesnici u saobraćaju, a Opštini Sokobanja, predočeno je na koje delove Sokobanje treba obratiti posebnu pažnju i obezbediti ih radi veće sigurnosti dece u saobraćaju. Za tu predstavu je Opština Sokobanja preko Komisije za bezbednost u saobraćaju, opredelila sredstva i kupila je deci prigodne poklone.

Milovanović je na današnjoj konferenciji najavio da će sutra sa početkom u 14 časova roditeljima, čija su deca rođena u ovoj godini biti podeljena auto-sedišta kupljena sredstvima Opštine Sokobanja. On je ovom prilikom demantovao glasine da se sedišta izdaju na revers i da ih roditelji moraju vratiti nakon par godina, ističući da to nema nikakve logike i da sedišta ostaju u trajnom vlasništvu roditelja, kao i da su već opredeljena sredstva za kupovinu auto-sedišta i u narednoj godini i to 540.000 dinara.

‒ Za implementaciju video nadzora na teritoriji opštine Sokobanja u sledećoj godini, opredelili smo 3.870.000 dinara. Mi smo pre par godina odradili projektno – tehničku dokumentaciju tako da naredne godine krećemo i sa realizacijom tog projekta, a to znači da će sve naše ustanove, preduzeća, parkovi, izletišta, raskrsnice, ulazi i izlazi biti pokriveni video nadzorom. Za nabavku vertikalne signalizacije opredelili smo 590.000 dinara. Za rad Komisije za bezbednost u saobraćaju 100.000 dinara i isto toliko za tehničko opremanje jedinice saobraćajne policije ‒ rekao je Milovanović.

Pored već navedenog, Vatrogasno-spasilačkoj jedinici u narednoj godini opština Sokobanja kupiće opremu za izvlačenje povređenih u vredosti 2.000.000 dinara. Za edukaciju dece, odnosno unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja u narednoj godine opredeljeno je 500.000 dinara, a za naučno-istraživački rad u oblasti bezbednosti saobraćaja, odnosno izradu Strategije i akcionog plana bezbednosti u saobraćaju, opredeljeno je 800.000 dinara.

‒ Upravo ovom konferencijom za novinare želeli smo da građane Sokobanje obavestimo koliko i na koji način ulažemo u bezbednost saobraćaja, pre svega najmlađih i da svake godine unapređujemo rad i podižemo stepen zaštite naših građana – dodao je je Milovanović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − thirteen =