Црвени крст Сокобања обележио Светски дан прве помоћи

Друштво

Под слоганом „Учимо да помажемо целог животаˮ Црвени крст Сокобања одржао је у суботу јавни час и тиме обележио Светски дан прве помоћи. Указујући на значај сталног обнављања знања из прве помоћи и усвајања нових техника којима се указивањем неодложне помоћи спасавају животи људи, лиценцирани предавач Биљана Милановић одржала је јавни показни час, окупљеним мештанима и туристима. У реализацији су учествовали и млади волонтери Црвеног крста Сокобања и ученици Средње школе Бранислав Нушић – смер физиотерапеут са својом професорком Викторијом Николић.

Светски дан прве помоћи низом активности обележава се широм света са циљем да се широј јавности скрене пажња на важност познавања начина хитног деловања у ситуацијама у којима је некоме повредом или стањем угрожен живот. Ове године позвана су деца да почну да уче једноставне технике прве помоћи, одрасли да обнове стечена знања и вештине и да их проширују, а старији грађани, који су рањива категорија становништва, да обрате пажњу на ране знаке опасних стања и примену превентивних мера заштите.

Прва помоћ је једна од централних области деловања Црвеног крста, а учење прве помоћи требало би да буде целоживотна активност грађана свих узраста и да буде доступно свима.

Део обележавања Дана прве помоћи, у оквиру кампање „Живот у твојим рукамаˮ, посвећен је обуци грађана за реаговање приликом наглог срчаног застоја.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 3 =