Општина Сокобања донирала пакетиће за децу и пакете за кориснике социјалне помоћи

Друштво

Представници локалне самоуправе јуче су у просторијама Центра за социјални рад и Црвеног крста, поделили пакетиће деци до 12 година, чији су родитељи корисници Центра за социјални рад и програма помоћи Црвеног крста. Влада Павловић, директор Центра за социјални рад каже да је све пакетиће донирала општина Сокобања и да се овим наставља добра сарадња коју центар има са локалном самоуправом. Владан Петковић, председник Скупштине општине Сокобања је истакао да свако дете има право и треба да се радује новогодишњим и божићним празницима.

− Општина Сокобања је имала намеру да кроз доделу пакетића деци, чији су родитељи корисници Центра за социјални рад на овај начин бар мало улепша новогодишње празнике. И убудуће ћемо се трудити да кроз неке акције и пројекте у сарадњи са Владом Републике Србије и кабинетом председника Александра Вучића у наредној години унапредимо и побољшамо живот овим људима − додао је Петковић.

Милица Миленковић, секретар Црвеног Крста Сокобања каже да јој је веома драго што су успели да на овај начин уз пакетиће и Деда Мраза обрадују децу. Међутим, општина Сокобања је поред пакетића за најмлађе чији су родитељи корисници новчане помоћи Центра за социјални рад и програма помоћи Црвеног крста донирала и 232 пакета хране и хигијене за старије кориснике.

− Желим да се захвалим локалној самоуправи на сарадњи током целе године и на томе што су нам омогућили да пакетима помоћи обрадујемо и старије кориснике, сад пред Нову годину. Кроз већ планирана средства извршили смо набавку 232 пакета хране и хигијене за старије кориснике, ту је акценат на самохраним старачким домаћинствима у селима, породицама са већим бројем деце, онима који имају оболелог или инвалидног члана, и по том систему већ дужи низ година помажемо нашим корисницима. Поред тога, желим да се захвалим општини Сокобања, што смо захваљујући такође средствима које смо добили из буџета успели да реновирамо Црвени крст, да променимо плочице и окречимо јер је и то један вид помоћи. Тако оснажујемо наше капацитете за реализацију неких других пројеката – рекла је Миленковић.

Пакетиће за најмлађе и хуманитарне пакете за породице које су корисници програма помоћи Црвеног Крста а које је донирала општина Сокобања, поделио је Бојан Стојичић, помоћник председника општине Сокобања за инфраструктуру и инвестиције.

− И ове године општина Сокобања је обезбедила за социјално угрожене категорије становништва новогодишње пакетиће за малишане као и пакете хуманитарне помоћи за особе које припадају групи социјално угроженог становништва. Овај тренд који је био актуелан прошлих година, наставили смо и ове године и морам да напоменем да је социјална заштита, категорија становништва које су корисници програма Црвеног Крста и Центра за социјални рад, један од приоритета локалне самоуправе. Из тог разлога и у наредном периоду, у сарадњи са Владом Републике Србије и кабинетом председника Александра Вучића, наставићемо да спроводимо низ сличних акција пружања помоћи социјално угроженим категоријама становништва са територије наше општине, како бисмо им бар на неки начин омогућили мало квалитетнији и бољи живот − истакао је Стојичић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + 7 =