Одржан први „Песнички дечји маратон”

Друштво

У оквиру обележавање 132 година од рођења књижевника Стојана Живадиновића, Удружење књижевника „Стојан Живадиновић” из Сокобање организовало је први песнички маратон за ученике О. Ш. „Митрополит Михаило”. Маратон је одржан 27.децембра, у просторијама основне школе. У првом делу манифестације о лику и делу Стојана Живадиновоћа говорио је Хранимир Милојковић, књижевник из Сокобање. У другом делу деца су говорила своје песме.

Стручни жири је једногласно донео одлуку да се Иви Јовановић 3/1 додели прво место за песму „Кад дође зима” Друго место освојио је Лука Антић 4/1 за песму „Пролеће”. Трећа награда није додељена јер је у песмама осталих учесника било делова песама познатих дечијих песника (Змај, Ршумовића). Осим диплома победницима су уручене књиге Удружења и ваучери за куповину школског прибора у књижари „Милица”.

У музичком делу манифестације учествовали су: Милена Малинић, вокални солиста, Саша Стојковић, гитара и Зоран Ристић, фрула.

Удружење песника се захваљује директорки О Ш „Митрополит Михаило”, госпођи Тањи Глигоријевић за простор који им је обезбедила и за сарадњу коју су имали, што се тиче пријаве ученика и информисање.

Главни спонзор ове манифестације били су, власници апартмана „ВЕЛМИ” Љубиша Вељковић и Јелена Вељковић из Сокобање, иначе чланови Удружење књижевника „Стојан Живадиновић”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 9 =