EU PRO

ЕУ ПРО у Сокобањи: За два пројекта преко 950 хиљада евра

Друштво

Сокобања је данас била домаћин састанка Управног одбора ЕУ ПРО-а, развојног програма преко којег Европска унија финансијски помаже 99 општина у Србији. Представници програма, ресорних министарстава, УНОПС-а и локалне самоуправе пре одржавања скупа обишли су локације у Сокобањи на којима се спроводе пројекти уз помоћ ЕУ ПРО-а. Том приликом, констатовано је да предвиђена градња економске инфраструктуре тече по плану.

Председник општине Сокобања Исидор Крстић је истакао захвалност Европској унији и Влади Србије на подршци економском развоју Сокобање у којој се у оквиру ЕУ ПРО реализују два пројекта вредности преко 950.000 евра. Поред увођења и развоја географског информационог система у функцији развоја туризма у Сокобањи се реконструише постројење за прераду питке воде „Царина”, стоји у саопштењу ЕУ ПРО-а.

EU PRO

‒ Овај пројекат економске инфраструктуре у Сокобањи треба, пре свега, да допринесе унапређењу туристичке понуде јер ће корист имати не само пружаоци туристичких услуга већ и сви туристи који током године долазе у ову бању која је проглашена међу пет туристичких дестинација у Србији за 2018. годину ‒ рекао је приликом обиласка постројења, Бранко Будимир, вршилац дужности помоћника министра за европске интеграције и председавајући Управним одбором ЕУ ПРО-а.

Уз подршку ЕУ и Владе Србије од скоро 750.00 евра општина Сокобања ће кроз реконструкцију постројења за прераду воде за пиће „Царина” и изградњу 2.700 метара нове примарне водоводне мреже, моћи да реши проблем водоснабдевања и несташице воде са којим се суочава годинама уназад, саопштио је у ЕУ ПРО.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 3 =