ОО СНС Сокобања поклонио костиме сокобањском позоришту

Култура

Представници ОО СНС у Сокобањи уручили су јуче одређени број костима Аматерском СБ позоришту, из Београдског драмског позоришта. Тим поводом, организован је скромaн пријем на који су позвани директори јавних предузећа у Сокобањи са којима сокобањско позориште сарађује.

− Ви сте једини прави представници културе у Сокобањи и право благо које Сокобања има. Оно што потврђује ту чињеницу су насмејана лица која се могу видети на изласку из сале након ваших представа, као и податак да се за сваку представу тражи карта више. Једино аматерско код вас је само део имена које носите, све остало је на професионалном нивоу – истакли су сокобањски напредњаци и обећали да ће Аматерско СБ позориште у наредном периоду имати подршку какву заслужује.

У име позоришта госте је поздравила управница Ана Вељковић и захвалила се за сву пружену помоћ у досадашњем периоду.

− Позориште је по први пут добило праве костиме, до сада смо се увек сналазили сами како знамо и умемо. Тачно је да ми сваке године добијамо одређена средства из буџета општине али су она веома скромна у односу на трошкове гостовања, прихвата гостију и припрема наших представа. Са друге стране, кад год смо затражили помоћ у техничком или финансијском смислу наилазили смо на разумевање и подршку и управо је захваљујући оваквој сарадњи позориште донело две награде са фестивала у Лозници –рекла је Вељковић.

2 thoughts on “ОО СНС Сокобања поклонио костиме сокобањском позоришту

  1. Svaka čast za sve ono što činite za ovo malo mesto ! Ja ne živim u Sokobanji, ali po rodjenju sam Sokobanjčanka , i svako leto dolazim u Sokobanju, i pravo mi je zadovoljstvo odkad sam vas otkrila da moje rodno mesto ima tako kvalitetan teatar. Ja sam akademski gradjanin, rado posećujem profesionalne teatre, ali vi ste pravi pravcati blagoslov za ovu, do skoro kulturno učmalu sredinu. Zaslužujete vi mnogo više, i verujem da ćete tek da zablistate !

  2. Neka vas napadaju neradnici na fejs video sam i citao, al cela banja je uz vas i stvarno vas svi obozavamo i podrzavamo pozoriste je stvarno ekstra i svaka vam cast za sve sto ste davali do sad!!
    Mozda vam ne treba politika, al dobro je da su vam poklonili kostime i treba jos vise. A ko nista ne radi on samo kritikuje a vi samo napred cekamo sledecu predstavu i nek bude nesto duhovito da se opustimo i smejemo pozdrav od Ranka.,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 3 =