OO SNS Sokobanja: Besplatan prevoz za đake i užina za osnovce

Društvo Politika

Juče je u Sokobanji održana konferencija za novinare Opštinskog odbora SNS. Na početku konferencije, predsednik OO SNS Vladimir Milovanović poželeo je svim učenicima i predškolcima srećan polazak u školu i početak nove školske godine. On je rekao da je opština Sokobanja i ove godine za sve učenike Osnovne škole „Mitropolit Mihailoˮ obezbedila užinu. Vrednost ove investicija je osam miliona dinara. Na period od pet godina zaključen je i ugovor o koncesiji besplatnog prevoza za učenike i sve meštane. Vrednost investicije na petogodišnjem nivou je 84 miliona, a za ovu godinu iznosi 6.800.000 dinara. Za vreme letnjeg raspusta, zgrade osnovnih škola u svim mesnim zajednicama su renovirane.

Milovanović je ovom prilikom najavio i početak radova na adaptaciji zgrade bioskopa „Moravicaˮ, koja i pored toga što je u prethodnom periodu u više navrata renovirana, nije dobila upotrebnu dozvolu. Opština Sokobanja je za adaptaciju zgrade bioskopa ove godine iz budžeta izdvojila 20.000.000 dinara, a sledeće godine izdvojiće još toliko, kako bi ova zgrada napokon dobila upotrebnu dozvolu i obogatila kulturnu ponudu Sokobanje.

‒ U toku ovog meseca počeće radovi na istražnoj bušotini „Krkino kućišteˮ, koja će nakon završetka radova na njoj i analize kvaliteta vode, poboljšati vodosnabdevanje u Sokobanji. Vrednost radova je osam milona dinara ‒ istako je Milovanović.

Milovanović je rekao i da je u toku javna nabavka za sanaciju seoskih puteva u selima zapadnog dela naše opštine, kako bi meštani pomenutih sela mogli bezbedno do svojih kuća. Vrednost radova je 17 miliona dinara.

Predsednik OO SNS se osvrnuo na nemio događaj koji se odigrao krajem prošle i početkom ove nedelje kada se zapalila gradska deponija, što su osetili svi stanovnici i gosti Sokobanje.

‒ Samo bih ovom prilikom podsetio sve građane opštine da je tokom avgusta meseca zbog visokih temperatura u čitavoj istočnoj Srbiji bilo istih problema kao da se to dešavalo i ranije, ali za razliku od prethodnog perioda kada su se te deponije gasile i po deset dana, mi smo ekspresno reagovali i uz pomoć Vatrogasno-spasilačke jedinice Sokobanja, Policijske stanice, JKP „Napredakˮ i JP „Zeleniloˮ deponiju ugasili u rekordnom roku za četiri dana ‒ rekao je Milovanović. Osim toga, Milovanović je istakao da će Opština Sokobanja u toku ovog meseca kod Ministarstva zaštite životne sredine, kao jedna od prvih opština u Srbiji, konkurisati za sredstva sa projektom rekultivacije deponije.

Na kraju konferencije za novinare, Milovanović je rekao da je samo u toku nekoliko poslednjih meseci u infrastrukturu Opštine Sokobanja uloženo 70 miliona dinara kao i da sama opština to nikako ne bi mogla bez pomoći Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 + 8 =