zdravljak

Председник Вучић најавио већа улагања и поновни долазак у Сокобању

Политика

У оквиру обиласка Зајечарског округа Александар Вучић, председник Републике Србије, обишао је данас Сокобању и обратио се грађанима окупљеним испред хотела „Здрављакˮ.

Председник је најпре поздравио присутне грађане и захвалио им се што су га по великој врућини дочекали у толиком броју.

‒ Званично сам први пут у Сокобањи као председник, али вам обећавам да није последњи, не само зато што ћу желети да уживам у Сокобањи, већ зато што ћемо много улагати у Сокобању, па ћу доћи да видим шта је то што смо урадили. Задовољан сам улагањем у приватни сектор овде у Сокобањи, 2017. године имали смо 53.000 гостију, а 2018. 102.000 туриста. Дакле, готово за 100% увећање, а у првих пет месеци ове године још 17% више него у 2018. години. То је урађено захваљујући ваучерима, 40.000 ваучера заврши у Сокобањи, што је трећина укупног броја. Ваучери су нам важни јер омогућавају  пензионерима, незапосленим и сиромашнијим људима да виде Србију и да могу да се лече. Оно што је важно, тражићемо, наћи ћемо и довешћемо инвеститоре за хотеле ‘Здрављак’ и ‘Турист’. Хоћемо да изгледају неупоредиво лепше него што изгледају данас. Мораћемо да радимо и пречистаче за отпадне воде. Урадићемо оно на чему ви највише инсистирате, а то је излазак на Коридор 10. Само да знате да то није мали новац, петља кошта 2,5 милиона евра а приступни путеви 3,2 милиона евра, што све износи близу 6.000.000 евра.

« од 6 »

‒  И оно што сам прочитао на вашем транспаренту, спремни смо да још више улажемо у путеве. Добар је пут према Николинцу и до Бољевачке општине, али много других путева мора да се уради. И да макар у центру Сокобање урадимо канализацију пошто нема ни камиона за пражњење септичких јама, канализација је спас и то морамо да радимо преко Европске банке и Савета Европе. Улагаћемо све више у пољопривреду, на ободу Сокобање користићемо ИПА фондове. Није Сокобања срећна данас зато што сам дошао па то рекао, већ зато што имамо више новца и зато што сте ви били ти који сте добро разумели да смо кроз тешке реформе морали проћи 2014. и 2015. године. Завхваљујући вашем поверењу, трпељивости и стрпљењу, успели смо то да направимо и данас имамо више новца и наредне године се надам да ћемо имати не 40.000, већ 70.000 ваучера само за Сокобању. Издаваћемо више ваучера јер имамо више новца, пензије и плате ће бити веће. Сокобања је данас лепа али мора бити лепша и уређенија и ми ћемо на томе радити и све више улагати у њу. Зато вам обећавам да ћу опет доћи до краја године још једанпут у Сокобању да проверим шта је то што је урађено, да положим рачуне и да кажем колико смо новца у Сокобању уложили. И на крају само једна молба за вас, Сокобања нам је изгубила скоро 5.000 људи у претходних 20 година молим вас, даћемо посла, биће посла, само вас молим да водите рачуна да ми без деце не можемо у будућност ‒ рекао је председник Вучић у свом обраћању.

« од 3 »

Председник Вучић са својим сарадницима након Сокобање обишао је и плантажу „Тера Оптимаˮ у селу Жучковцу, где је разговарао са власницима о унапређењу производње јабука. Председник је похвалио изглед плантаже и наговестио наставак државних субвенција за пољопривреднике, нарочито младе, како би унапредили своје пословање. Из Тера Оптиме су председника упознали да овако савремена плантажа захтева изградњу одређене хладњаче и расхладних уређаја како би издржали светску конкуренцију и постигли што бољу цену на светској пијаци. Јабуке са ове плантаже, претежно се извозе у Русију.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 12 =