ОО СНС Сокобања: Бесплатaн превоз за ђаке и ужина за основце

Друштво Политика

Jуче је у Сокобањи одржана конференција за новинаре Општинског одбора СНС. На почетку конференције, председник ОО СНС Владимир Миловановић пожелео је свим ученицима и предшколцима срећан полазак у школу и почетак нове школске године. Он је рекао да је општина Сокобања и ове године за све ученике Oсновне школе „Митрополит Михаилоˮ обезбедила ужину. Вредност ове инвестиција је осам милиона динара. На период од пет година закључен је и уговор о концесији бесплатног превоза за ученике и све мештане. Вредност инвестиције на петогодишњем нивоу је 84 милиона, а за ову годину износи 6.800.000 динара. За време летњег распуста, зграде основних школа у свим месним заједницама су реновиране.

Миловановић је овом приликом најавио и почетак радова на адаптацији зграде биоскопа „Моравицаˮ, која и поред тога што је у претходном периоду у више наврата реновирана, није добила употребну дозволу. Општина Сокобања је за адаптацију зграде биоскопа ове године из буџета издвојила 20.000.000 динара, а следеће године издвојиће још толико, како би ова зграда напокон добила употребну дозволу и обогатила културну понуду Сокобање.

‒ У току овог месеца почеће радови на истражној бушотини „Кркино кућиштеˮ, која ће након завршетка радова на њој и анализе квалитета воде, побољшати водоснабдевање у Сокобањи. Вредност радова је осам милона динара ‒ истако је Миловановић.

Миловановић је рекао и да је у току јавна набавка за санацију сеоских путева у селима западног дела наше општине, како би мештани поменутих села могли безбедно до својих кућа. Вредност радова је 17 милиона динара.

Председник ОО СНС се осврнуо на немио догађај који се одиграо крајем прошле и почетком ове недеље када се запалила градска депонија, што су осетили сви становници и гости Сокобање.

‒ Само бих овом приликом подсетио све грађане општине да је током августа месеца због високих температура у читавој источној Србији било истих проблема као да се то дешавало и раније, али за разлику од претходног периода када су се те депоније гасиле и по десет дана, ми смо експресно реаговали и уз помоћ Ватрогасно-спасилачке јединице Сокобања, Полицијске станице, ЈКП „Напредакˮ и ЈП „Зеленилоˮ депонију угасили у рекордном року за четири дана ‒ рекао је Миловановић. Осим тога, Миловановић је истакао да ће Општина Сокобања у току овог месеца код Министарства заштите животне средине, као једна од првих општина у Србији, конкурисати за средства са пројектом рекултивације депоније.

На крају конференције за новинаре, Миловановић је рекао да је само у току неколико последњих месеци у инфраструктуру Општине Сокобања уложено 70 милиона динара као и да сама општина то никако не би могла без помоћи Владе Републике Србије и председника Александра Вучића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =