Одржана 19. седница Скупштине општине Сокобања

Друштво Политика

Јуче је одржана редовна 19. Седница Скупштине општине Сокобања, на којој су одборници већином гласова или једногласно усвојили свих 48 тачака колико их је било на дневном реду. Ова седница је била једна од битних, имајући у виду пре свега то да се на дневном реду нашао буџет за наредну 2022. годину.

− На приходној страни буџета је износ од 795 милиона а расход од 960 милиона динара. Буџет за наредну годину обухвата доста пројеката,  инвестиција као и спремање пројектних документација за будуће радове за које ћемо конкурисати. Ова разлика која се јавља су плаћања која нас очекују за реализоване и започете пројекте које очекујемо да се окончају до пролећа наредне године. Такође ту су се уз буџет стандардно нашли и Програми јавних предузећа, установа и организација, буџетских корисника за нареду годину, као и Програм уређења грађевинског земљишта. Једна од битних тачака коју су одборници усвојили су измене и допуне Просторног плана општине Сокобања. Такође ту је измена и допуна одлуке о организацији општинске управе која нам омогућава формирање одељења комуналне полиције, врло битна ствар за  Сокобању, имајући у виду проблеме које посебно имамо у сезони и узимајући  у обзир да комунална полиција има другачија овлашћења у односу на инспекцију, тако да очекујемо ефикаснији рад на том пољу решавања комуналних проблема − каже Владан Петковић председник Скупштине општине Сокобања.

На дневном реду јучерашње седнице нашле су се и одлуке из области социјалне заштите а измењен је и правилник о суфинансирању пројеката удружења и то тако што је сада акценат стављен на удружења која имају седиште и делују у самој Сокобањи, и на тај начин ће бити спречено да удружења са стране долазе и узимају та средства.

Одборници су усвојили и пројекте Дома здравља које финансира и суфинансира општина а то су: „Кућно лечење, палијативно збрињавање и помоћ старим и болесним особама, као и особама са инвалидитетом” и пројекат „Лекар на селу”.

Седница је одржана у малој сали Скупштине општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =