Šah

Održano 54. Državno ekipno prvenstvo slepih i slabovidih u šahu

Društvo Sport

U hotelu „Moravica” proteklog vikenda, odnosno od 1. do 3. novembra održano je 54. Državno ekipno prvenstvo slepih i slabovidih u šahu.

– Na prvenstvu učestvuje devet ekipa i to iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kosovske Mitrovice, Šapca, Požarevca i Zemuna. Svaka ekipa ima po četiri igrača i rezervu tako da ukupno učestvuje 45 igrača. Tempo igre je 45 minuta po igraču – rekao je Petar Vranjković, predsednik Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih Srbije.

Šah

Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja, proglasio je otvorenim državno prvenstvo i pozdravio takmičare poželevši im puno uspeha i lep provod u Sokobanji.

– Meni je izuzetna čast što ste izabrali baš Sokobanju da u njoj održite državno prvenstvo u šahu, a mi ćemo učiniti sve da Sokobanja iz godine u godinu bude što bolja i uveliko radimo na tome jer je ona danas jedno veliko gradilište. Naša je želja da Sokobanja, pre svega, postane lider u privlačenju investitora koji će ulagati u izgradnju novih hotela – rekao je između ostalog Krstić.

Šah

Organizator ovog državnog prvenstva je Nacionalni sportski savez slepih i slabovidih koji je osnovan na incijativu nekoliko klubova i društava sporta i šaha slepih i slabovidih i Saveza slepih Srbije. On je punopravni član Sportskog saveza Srbije, a prihvaćen je i kao ravnopravni partner od strane Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije na isti način kao i drugi Nacionalni Savezi iz raznih sportova.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − 9 =