Održano 3. Kolo Treking lige – sokobanjske staze jedne od najtežih ali i najatraktivnijih

Sport

Treće kolo Treking lige u organizaciji PK „Ozrenˮ i Planinarskog saveza Srbije, održano je u subotu u Sokobanji. Na ovoj poznatoj planinarsko-sportskoj manifestaciji učestvovalo je oko 280 takmičara iz cele Srbije.

Planinari su i ove godine birali jednu od tri staze različite dužine i visine uspona, odnosno težine, kojom će se kretati, a koje se nalaze na predivnim planinama: Ozrenu i Devici, sokobanjskim izletištima, kao i zaštićenom području – Predeo izuzetnih odlika „Sokograd-Lepterijaˮ, spomenik prirode „Ripaljkaˮ i predeo izuzetnih odlika „Ozrenske livadeˮ.

Goran Žigić, član komisije za planinarski trening Planinarskog saveza Srbije, ističe da su staze na teritoriji Sokobanje kojima se kreću planinari u okviru ovog takmičenja, jedne od najtežih ali ujedno i najatraktivnijih kao i da su vrlo kvalitetno obeležene i pripremljene.

‒ Ne možemo nikako a da ne spomenemo i domaćine, članove PK „Ozrenˮ koji su izuzetno ljubazni i zbog kojih takmičari dolaze vrlo raspoloženi na cilj i sa prelepim utiscima odlaze kući ‒ dodaje Žigić.

Pravila Treking lige Srbije nalažu da takmičari moraju proći zadate kontrolne tačke, u određenom vremenkom limitu, na jednoj od tri unapred određene staze, po redosledu koji određuje pravilnik svake trke posebno. Takmičari koji prođu jednu od tri staze osvajaju bodove za prelazak staze, a svaka staza posebno se boduje na osnovu dužine i težine terena. Dodatno, takmičari osvajaju i bodove i na osnovu ostvarenog plasmana na trci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + four =