Одржано 3. Коло Трекинг лиге – сокобањске стазе једне од најтежих али и најатрактивнијих

Спорт

Треће коло Трекинг лиге у организацији ПК „Озренˮ и Планинарског савеза Србије, одржано је у суботу у Сокобањи. На овој познатој планинарско-спортској манифестацији учествовало је око 280 такмичара из целе Србије.

Планинари су и ове године бирали једну од три стазе различите дужине и висине успона, односно тежине, којом ће се кретати, а које се налазе на предивним планинама: Озрену и Девици, сокобањским излетиштима, као и заштићеном подручју – Предео изузетних одлика „Сокоград-Лептеријаˮ, споменик природе „Рипаљкаˮ и предео изузетних одлика „Озренске ливадеˮ.

Горан Жигић, члан комисије за планинарски тренинг Планинарског савеза Србије, истиче да су стазе на територији Сокобање којима се крећу планинари у оквиру овог такмичења, једне од најтежих али уједно и најатрактивнијих као и да су врло квалитетно обележене и припремљене.

‒ Не можемо никако а да не споменемо и домаћине, чланове ПК „Озренˮ који су изузетно љубазни и због којих такмичари долазе врло расположени на циљ и са прелепим утисцима одлазе кући ‒ додаје Жигић.

Правила Трекинг лиге Србије налажу да такмичари морају проћи задате контролне тачке, у одређеном временком лимиту, на једној од три унапред одређене стазе, по редоследу који одређује правилник сваке трке посебно. Такмичари који прођу једну од три стазе освајају бодове за прелазак стазе, а свака стаза посебно се бодује на основу дужине и тежине терена. Додатно, такмичари освајају и бодове и на основу оствареног пласмана на трци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 5 =