Održane Sportske igre mladih

Društvo Sport

Sportske igre mladih Dunav osiguranja održane su u su6otu na Sportskim terenima „Podina” karavan radosti i prijateljstva šesti put je boravio u Sokobanji a organizator ove manifestacije za Srbiju Filip Komarica prezadovoljan je domaćinom Sportskim centrom.

− Mi smo pre dve godine organizovali ovde regionalno takmičenje i samim tim  što se iz godine u godinu vraćamo znači da smo izuzetno zadovljni domaćinom. Moram pre svega da istaknem fenomenalnu organizaciju sportskih igara u Sokobanji, i pohvalim direktora SPC „Podina” našeg prijatelja Miloša Krstića koji je sve doveo u red. Sokobanja je izuzetan domaćin ima odličnu infrastrukturu i deca odnosno takmičari su veoma zadovoljni uslovima ovde – rekao je Komarica.

Sportske igre mladih u Srbiji se održavaju jubilarni deseti put za redom, a u Sokobanji šesti put, Miloš Krstić direktor Sportskog Centra „Podina” ističe da je održavanje ove prelepe manifestacije velika čast za Sokobanju i zahvalio se organizatorima.

U takmičenjima su učestvovali predškolci i osnovci. Deset ekipa starijih osnovaca u igri „Između dve vatre” i osam ekipa mlađih osnovaca i predškolaca u istoj igri. Pedeset takmičara se nadmetalo u atletici, petnaest ekipa iz deset gradova u odbojci i odbojci na pesku i veliki broj ekipa u fudbalu.

Ovu sezonu Sportskih igara mladih u Srbiji obeležava kampanja pod nazivom „Pružam ruku, ne podmećem nogu”, koja je pokrenuta na inicijativu generalnog sponzora kompanije Dunav osiguranje. Kampanja ima za cilj da ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja. Aktivnosti u okviru nje biće usmerene na ponašanje na sportskim terenima, pre svega dece, ali i roditelja, vođa ekipa, učitelja, nastavnika i svih onih koji se budu našli u ulozi navijača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three + 12 =