Одржане Спортске игре младих

Друштво Спорт

Спортске игре младих Дунав осигурања одржане су у су6оту на Спортским теренима „Подина” караван радости и пријатељства шести пут је боравио у Сокобањи а организатор ове манифестације за Србију Филип Комарица презадовољан је домаћином Спортским центром.

− Ми смо пре две године организовали овде регионално такмичење и самим тим  што се из године у годину враћамо значи да смо изузетно задовљни домаћином. Морам пре свега да истакнем феноменалну организацију спортских игара у Сокобањи, и похвалим директора СПЦ „Подина” нашег пријатеља Милоша Крстића који је све довео у ред. Сокобања је изузетан домаћин има одличну инфраструктуру и деца односно такмичари су веома задовољни условима овде – рекао је Комарица.

Спортске игре младих у Србији се одржавају јубиларни десети пут за редом, а у Сокобањи шести пут, Милош Крстић директор Спортског Центра „Подина” истиче да је одржавање ове прелепе манифестације велика част за Сокобању и захвалио се организаторима.

У такмичењима су учествовали предшколци и основци. Десет екипа старијих основаца у игри „Између две ватре” и осам екипа млађих основаца и предшколаца у истој игри. Педесет такмичара се надметало у атлетици, петнаест екипа из десет градова у одбојци и одбојци на песку и велики број екипа у фудбалу.

Ову сезону Спортских игара младих у Србији обележава кампања под називом „Пружам руку, не подмећем ногу”, која је покренута на иницијативу генералног спонзора компаније Дунав осигурање. Кампања има за циљ да укаже на све облике вршњачког насиља. Активности у оквиру ње биће усмерене на понашање на спортским теренима, пре свега деце, али и родитеља, вођа екипа, учитеља, наставника и свих оних који се буду нашли у улози навијача.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 12 =