Održana svečana sednica VSSS za opštine Aleksinac, Ražanj i Sokobanja

Društvo

Svečana sednica Veća Saveza samostalnih sindikata za opštine Aleksinac, Ražanj i Sokobanja, povodom 100 godina postojanja sindikata i osnivanja Međunarodne organizacije rada – specijalizovane agencije Ujedinjenih nacija koja promoviše socijalnu pravdu i međunarodno priznata ljudska i radnička prava održana je danas u sali Opštine Sokobanja. Svečanoj sednici su pored članova veća pomenutih opština prisustvovali i predsednici sindikalnih organizacija kao i gosti iz Beograda, predstavnici republičkog odbora zantastva i privrede.

‒ Samostalni sindikat Sindikat opštine Sokobanja je danas domaćin i ima čast da ugosti članove naše organizacione mreže sindikata iz Aleksinca i Ražnja. Imamo i goste iz Beograda što je jako dobro, da se čujemo i vidimo na ovim prostorima. Slavimo sto godina od početka osnivanja odnosno prvih protesta na teritorijama Aleksinca, Ražnja i Sokobanje, jedan značajan jubilej koji pokazuje koliko Samostalni sindikat Srbije ima bogatu istoriju koju karakteriše borba i protesti za za veća prava radnika – kaže Snežana Radovanović, predsednica Veća Saveza samostalnih sindikata Opštine Sokobanja.

Dobrica Ranđelović, predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata za opštine Aleksinac, Ražanj i Sokobanja, ističe da mu je drago što su se danas okupili u tom broju i ističe da je današnja sednica bila svečanog karaktera, tako da je na njoj prikazana kratka prezentacija o aktivnostima i delovanju sindikata u prethodnom periodu a na kraju su dodeljene pohvale i zahvalnice najzaslužnijim članovima sindikata.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen − 12 =