Одржана свечана седница ВССС за општине Алексинац, Ражањ и Сокобања

Друштво

Свечана седница Већа Савеза самосталних синдиката за општине Алексинац, Ражањ и Сокобања, поводом 100 година постојања синдиката и оснивања Међународне организације рада – специјализоване агенције Уједињених нација која промовише социјалну правду и међународно призната људска и радничка права одржана је данас у сали Општине Сокобања. Свечаној седници су поред чланова већа поменутих општина присуствовали и председници синдикалних организација као и гости из Београда, представници републичког одбора зантаства и привреде.

‒ Самостални синдикат Синдикат општине Сокобања је данас домаћин и има част да угости чланове наше организационе мреже синдиката из Алексинца и Ражња. Имамо и госте из Београда што је јако добро, да се чујемо и видимо на овим просторима. Славимо сто година од почетка оснивања односно првих протеста на територијама Алексинца, Ражња и Сокобање, један значајан јубилеј који показује колико Самостални синдикат Србије има богату историју коју карактерише борба и протести за за већа права радника – каже Снежана Радовановић, председница Већа Савеза самосталних синдиката Општине Сокобања.

Добрица Ранђеловић, председник Већа Савеза самосталних синдиката за општине Алексинац, Ражањ и Сокобања, истиче да му је драго што су се данас окупили у том броју и истиче да је данашња седница била свечаног карактера, тако да је на њој приказана кратка презентација о активностима и деловању синдиката у претходном периоду а на крају су додељене похвале и захвалнице најзаслужнијим члановима синдиката.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + 6 =