Одржана радионица „Укус култура енглеског говорног подручјаˮ

Друштво

У организацији Средње школе „Бранислав Нушићˮ и Народне библиотеке „Стеван Сремацˮ јуче је одржана радионица под називом „Укус култура енглеског говорног подручјаˮ. У припреми и реализацији учествовали су сви ученици првог разреда гимназије сокобањске средње школе и радили су по групама.

‒ Ученици су имали задатак да представе земље у којима се енглески говори као службени језик али из једног занимљивијег угла а то је кроз традиционалну храну тих земаља. На јуче одржаној радионици представљене су Шкотска, Ирска, САД, Канада и Аустралија, а ученици су правили јела пре свега колаче по традиционалним рецептима колико је то у нашим условима било могуће јер се не може доћи до свих састојака ‒ каже Дијана Марјановић, професор енлеског језика.

Поред тога, гимназијалци су доносили и неке намирнице односно прехрамбене производе, карактеристичне за поједине земље енглеског говорног подручја, као што су кокице и Кока-Кола за САД или кромпир за Ирску.

‒ Циљ радионице је да ученицима прикажемо земље енглеског говорног подручја на један другачији, занимљивији начин, кроз традиционалну храну, обичаје, веровања, са главним освртом на језик којим се у тим земљама говори јер је пре свега главни акценат на енглеском језику као службеном у свим тим земљама ‒ додаје професорка Марјановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 11 =