Udruženje Preobraženje Sokobanja

Održana osnivačka Skupština Udruženja građana „Banjsko preobraženje”

Društvo

Juče je u kongresnoj sali hotela „Moravica” održana osnivačka Skupština novog Udruženja građana „Banjsko preobraženje”, na kojoj su jednoglasno izabrani organi udruženja. Za predsednika Skupštine izabran je Milorad Gavrilović, diplomirani matematičar, a za potpredsednika skupštine Jasmina Stanojević, magistar filoloških nauka. Za pet članova Upravnog odbora Udruženja, koje prema Statutu bira i opoziva skupština na period od četiri godine, izabrani su: Slavoljub Ćirković, grafički dizajner, Živojin Dinić, diplomirani pravnik, Marko Bogićević, diplomirani inženjer informatike, Ivan Marijanović, inženjer informatike i Milorad Gavrilović diplomirani matematičar. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Aleksandar Đokić, ekonomista, Milica Gavrilović, master ekonomista i Miloš Petrović, diplomirani inženjer građevine.

Udruženje Preobraženje Sokobanja

„Banjsko preobraženje” je dobrovoljno, neprofitno i nevladino udruženje, osnovano u skladu sa odredbama Zakona o udruženju. Član može biti svako punoletno lice koje prihvati ciljeve Udruženja i podnese prijavu za učlanjenje. Na juče održanoj Sednici, pristupnice je potpisalo devedest dvoje prisutnih koji su time i zvanično postali članovi novoformiranog Udruženja. Skupštinu čine svi članovi Udruženja.

Milorad Gavrilović ‒ Ideja za osnivanje jednog ovakvog udruženja nije novog datuma. Svi mi koji volimo Sokobanju, a sticajem okolnosti ne živimo u njoj uvek smo želeli da okupimo sve ljubitelje Sokobanje u jedno Udruženje kako bismo svojim znanjem, iskustvom i ugledom doprineli poboljšavanju uslova života u Sokobanji, pre svega na dobrobit mladih ljudi koji žele da ovde provedu svoj radni vek i životno doba ‒ kaže Milorad Gavrilović.

Gavrilović dodaje da se u okviru ovog Udruženja okupila jedna ekipa mladih, vrlo kreativnih i ambicioznih ljudi. „Banjsko preobraženje” baviće se, pre svega, edukacijom iz oblasti poljoprivrede, turizma i preduzetništva, organizovaće mnoge humanitarne akcije i osmišljavati i povezivati se sa sličnim udruženjima u zemlji i inostranstvu.

Udruženje Preobraženje Sokobanja

Na pitanje, da li je u planu da ovo Udruženje vremenom preraste u političku partiju, Gavrilović odgovara da za sada to nije u planu, kao i da članovi „Banjskog preobraženja” mogu biti svi građani kojima je Sokobanja u srcu, bez obzira na političku pripadnost.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one + 11 =