Udruženje Preobraženje Sokobanja

Одржана оснивачка Скупштина Удружења грађана „Бањско преображење”

Друштво

Јуче је у конгресној сали хотела „Моравица” одржана оснивачка Скупштина новог Удружења грађана „Бањско преображење”, на којој су једногласно изабрани органи удружења. За председника Скупштине изабран је Милорад Гавриловић, дипломирани математичар, а за потпредседника скупштине Јасмина Станојевић, магистар филолошких наука. За пет чланова Управног одбора Удружења, које према Статуту бира и опозива скупштина на период од четири године, изабрани су: Славољуб Ћирковић, графички дизајнер, Живојин Динић, дипломирани правник, Марко Богићевић, дипломирани инжењер информатике, Иван Маријановић, инжењер информатике и Милорад Гавриловић дипломирани математичар. За чланове Надзорног одбора изабрани су Александар Ђокић, економиста, Милица Гавриловић, мастер економиста и Милош Петровић, дипломирани инжењер грађевине.

Udruženje Preobraženje Sokobanja

„Бањско преображење” је добровољно, непрофитно и невладино удружење, основано у складу са одредбама Закона о удружењу. Члан може бити свако пунолетно лице које прихвати циљеве Удружења и поднесе пријаву за учлањење. На јуче одржаној Седници, приступнице је потписало деведест двоје присутних који су тиме и званично постали чланови новоформираног Удружења. Скупштину чине сви чланови Удружења.

Milorad Gavrilović ‒ Идеја за оснивање једног оваквог удружења није новог датума. Сви ми који волимо Сокобању, а стицајем околности не живимо у њој увек смо желели да окупимо све љубитеље Сокобање у једно Удружење како бисмо својим знањем, искуством и угледом допринели побољшавању услова живота у Сокобањи, пре свега на добробит младих људи који желе да овде проведу свој радни век и животно доба ‒ каже Милорад Гавриловић.

Гавриловић додаје да се у оквиру овог Удружења окупила једна екипа младих, врло креативних и амбициозних људи. „Бањско преображење” бавиће се, пре свега, едукацијом из области пољопривреде, туризма и предузетништва, организоваће многе хуманитарне акције и осмишљавати и повезивати се са сличним удружењима у земљи и иностранству.

Udruženje Preobraženje Sokobanja

На питање, да ли је у плану да ово Удружење временом прерасте у политичку партију, Гавриловић одговара да за сада то није у плану, као и да чланови „Бањског преображења” могу бити сви грађани којима је Сокобања у срцу, без обзира на политичку припадност.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 3 =