Одржана манифестација „Песнички везˮ

Култура

Поводом седамнаестог рођендана КК „Соколово пероˮ у суботу је у галерији легату одржана манифестација „Песнички вез 2019ˮ. Ово је манифестација такмичарског карактера, коју трећу годину за редом организује КК „Соколово пероˮ, уз помоћ Народне библиотеке „Стеван Сремацˮ.

Жири у саставу Слободан Станковић и Раде Димитријевић, прву награду доделио је Борисаву Благојевићу за песму „Само песник можеˮ, другу награду освојила је песма „Међеˮ, песникиње Светлане Биорац Матић а трећу песма „Тече водаˮ, аутора Миодрага Радивојевића.

‒ Оно што ми је посебно драго је да су манифестацији присуствовали књижевни клубови из читаве Србије са којим сарађујемо већ дуже од једне деценије. Такође ми је посебно драго што су у ревијалном делу учествовали и Милош Вељковић председник Удружења књижевника „Стојан Живадиновићˮ и Стефан Стојадиновић члан истог удружења јер смо на овај начин и на моје задовољство успоставили лепу сарадњу каква доликује песницима овог краја – рекла је Слађана Милијић председница КК „Соколово пероˮ.

Манифестацији су присуствовали књижевни клубови „Душан Матићˮ, „Велимир Рајићˮ, „Литераˮ, Књижевни уметнички клуб „Перо аматераˮ, „Прејака речˮ, Удружење књижевника „Стојан Живадиновићˮ, „Моравски Токовиˮ и „Глас коренаˮ.

У ревијалном делу програма учествовали су чланови књижевног клуба „Соколово пероˮ и чланови удружења књижевника „Стојан Живадиновићˮ, Милош Вељковић и Стефан Стојадиновић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =