Održana letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

Društvo

Letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Sokobanja i Zavoda za transfuziju krvi Niš održana je juče u u zgradi stare škole. Uprkos veoma visokim temperaturama vazduha, odziv davaoca bio je veoma dobar, od potencijalnih 119 krv je dalo 115.

Milica Milenković, sekretar CK Sokobanja ovom prilikom se zahvalila svim humanim meštanima i turistima koji su juče došli da daju krv i svima onima koji su pomogli da ova akcija protekne na najbolji način.

− Zahvaljujemo se rukovodstvu Osnovne škole „Mitropolit Mihailo” koji su nam omogućili da akciju sprovedemo u staroj školi u samom centru grada i na taj način dodatno se približimo dobrovoljnim davaocima krvi. Takđe se zahvaljujemo se Sportsko rekreativnom centru „Podina” koji nam je omogućio po jednu besplatnu ulaznicu za svakog davaoca i tako dao dodatnu motivaciju davaocima da daju krv i ako je danas najviša temperatura ovog leta to nije uticalo na dobrovoljne davaoce krvi da dođu i pokažu svoju humanost − rekla je Milenković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − 2 =