Удружење пензионера општине Сокобања, најбоље на регионалној Олимпијади

Друштво Спорт

Екипа коју чине чланови Удружења пензионера Општине Сокобања, представља Зајечарски региона на Олимпијади трећег доба − спорта, здравља и културе која се одржава од 1. − 4.октобра у Врњачкој Бањи.

Сокобањчани су најпре на регионалној Мини олимпијади која је одржана у Књажевцу, освоји прво место у укупном пласману и заједно са другопласираном екипом из Зајечара, пласирали се и узели учешће у главној Олимпијади која се ових дана одржава у Врњачкој Бањи.

Поред уобичајениних послова којима се баве сва удружења пензионера широм наше земље, попут обезбеђивања зимнице, огрева и организовања путовања, сокобањско удружење пензионера интензивно и веома добро организовано учествује у многим спортским и културним дешавањима која се организују и постиже значајне резултате, сазнајемо од Животе Марјановића председника Удружења пензионера општине Сокобања.

− Ове године смо на окружном односно регионалном тамичењу, које је одржано у Књажевцу, постигли веома добре резултате.  Од пет дисциплина ми смо освојили прво место у три: кошарци, фудбалу и штафети у брзом ходању, друго место у шаху и треће у пикаду, тако да смо у укупном пласману били победници те Олимпијаде и пласирали се на главно такмичење које се одржава у Врњачкој бањи − рекао је Марјановић.

Драган Кузмановић један од оснивача Олимпијаде трећег доба, члан организационог одбора ове манифестације, задужен за спорт каже да је тајна успеха сокобањских пензионера у њиховој организованости, али и у уживању у раду и тренинзима у оквиру којих се сви пре свега лепо друже.

Драган Кузмановић и Живота Марјановић

− Ја сам од прве олимпијаде од 2008 године у организационом одбору .Тако да, између осталог захваљујући хотелу „Здрављак” и покојном Голубу Радовановићу са којим сам у Грудоњским воденицама састављао програм и пројекат ове Олимпијаде, она је започела у Сокобањи и одржавала се овде пет година, а сада се ево већ једанаеста година одржава у Врњачкој Бањи − ракао је Кузмановић.

На овогодишњој Олимпијади, која се одржава шеснаести пут учествоваће око 900 спортиста, ликовних и књижевних стваралаца трећег доба. Организатори кажу да ова манифестација представља такмичарско дружење, а наша редакција сокобањској екипи жели много успеха на овом такмичењу а свим пензионерима леп провод.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =