Одржана изборна скупштина УК „Стојан Живадиновић“

Друштво

Након вишедневних припрема, годишња Скупштина Удружења књижевника „Стојан Живадиновић” одржана је у ресторану „Сплендид“.

Исцрпни извештај о раду Удружења за период од 2017. до 2021. године поднео је председник Управног одбора Милош Вељковић, а након дискусије, извештај о раду је, уз одређене измене и допуне, усвојен једногласно.

Милош Вељковић

С обзиром да је у исто време обележена и четворогодишњица оснивања овог удружења, члановима  управног и надзорног одбора истекао је мандат, па је Скупштина имала и изборни карактер.

Приликом избора чланова Управног и Надзорног одбора Удружења књижевника “Стојан Живадиновић“ оцењено је да и поред одређених слабости у раду досадашњи председник управног одбора, Милош Вељковић испуњава услове да му се продужи мандат за наредне четири године. Продужен је мандат и осталим члановима управног одбора.

Послове управног одбора и у наредном периоду, као председник, обављаће Милош Вељковић, а његов заменик биће Силвана Миљковић. Те послове обављаће уз помоћ чланова управе, Љубише Вељковића, Хранимира Милојковића и Стефана Ђорђевића.

Председник надзорног одбора и даље ће бити Иван Миљковић, док ће друга два члана овог тела бити Магдалена Ристић и Кристина Голубовић.

Током  заседања ове Скупштине било је речи и о обележавању  годишњице рођења Стојана Живадиновића, па су поводом тога чланови овог сокобањског удружења књижевника одлучили да се организује песнички маратон. Он ће бити организован за ученике од првог до осмог разреда Основне школе „Митрополит Михаило“, а у сарадњи са руководством те образовне установе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − five =