Miholjski Milušinac 22

Одржан први од два дела Михољских сусрета села

Друштво

У селу Мулушинац јуче је одржан први од два дела Михољских сусрета села. Идеја оваквих такмичења и манифестација има за циљ дружење, забаву, културу, побољшање друштвеног живота мештана у руралним срединама. Такмичари су се на терену у селу надметали у вештинама скок удаљ, бацање камена са рамена, надвлачењу конопца и тркању у џаковима.

У категорији скок удаљ прво место припало је Стефану Милутиновићу, друго место заузео је Андрија Живановић, док је на трећем месту Ирена Ташковић. У категорији бацање камена прво место заузео је Милан Алексић, друго Бојан Димитријевић, а треће Иван Миловановић.

У трци у џаковима најуспешнији је био Андрија Живановић, друго место заузео је Немања Милојковић, док је треће место припало Ирени Ташковић.
У категорији надвлачења конопца такмичари су наступили екипно. Прво место припало је домаћину одржавања ових првих игара, селу Милушинац, друго место заузела је екипа „Снага пута хиљадуˮ, док је треће место припало селу Читлук.

Након спортског дела такмичења за све учеснике уприлочен је и културно-забавни део ове манифестације. Њега је отворио председник општине Миодраг Николић. Присутни су имали прилику да уживају у музици и песми. Хармоником су се представили Томислав Марјановић из Сеасалца, дует хармонике Андрије и Драгана Живановића из Читлука, Стефан Станковић из Читлука, Никола Цветковић из Сокобање, Андрија Николић и Никола Најдић из Сокобање. Својим умећем у свирању фруле представио се Зоран Ристић из Сокобање. Слађана Милијић из Сокобање, председница књижевног клуба „Соколово пероˮ из Сокобање, рецитовала је шаљиву песму „Чутурицаˮ.

Додељене су и захвалнице учесницима „Михољских сусрета селаˮ. Захвалнице су уручили заменик председника општине Владимир Миловановић и чланови општинског већа Славиша Крстић и Иван Никодијевић. Манифестација је завршена игранком и песмом под пратњом оркестра „Сокобањциˮ.

Покровитељ манифестације Михољски сусрети села је Министарство за бригу о селу. Организатор је општина Сокобања, а Спортски савез општине Сокобања помогао је у реализацији спортског дела манифестације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =