Miholjski Milušinac 22

Održan prvi od dva dela Miholjskih susreta sela

Društvo

U selu Mulušinac juče je održan prvi od dva dela Miholjskih susreta sela. Ideja ovakvih takmičenja i manifestacija ima za cilj druženje, zabavu, kulturu, poboljšanje društvenog života meštana u ruralnim sredinama. Takmičari su se na terenu u selu nadmetali u veštinama skok udalj, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenju konopca i trkanju u džakovima.

U kategoriji skok udalj prvo mesto pripalo je Stefanu Milutinoviću, drugo mesto zauzeo je Andrija Živanović, dok je na trećem mestu Irena Tašković. U kategoriji bacanje kamena prvo mesto zauzeo je Milan Aleksić, drugo Bojan Dimitrijević, a treće Ivan Milovanović.

U trci u džakovima najuspešniji je bio Andrija Živanović, drugo mesto zauzeo je Nemanja Milojković, dok je treće mesto pripalo Ireni Tašković.
U kategoriji nadvlačenja konopca takmičari su nastupili ekipno. Prvo mesto pripalo je domaćinu održavanja ovih prvih igara, selu Milušinac, drugo mesto zauzela je ekipa „Snaga puta hiljaduˮ, dok je treće mesto pripalo selu Čitluk.

Nakon sportskog dela takmičenja za sve učesnike upriločen je i kulturno-zabavni deo ove manifestacije. Njega je otvorio predsednik opštine Miodrag Nikolić. Prisutni su imali priliku da uživaju u muzici i pesmi. Harmonikom su se predstavili Tomislav Marjanović iz Seasalca, duet harmonike Andrije i Dragana Živanovića iz Čitluka, Stefan Stanković iz Čitluka, Nikola Cvetković iz Sokobanje, Andrija Nikolić i Nikola Najdić iz Sokobanje. Svojim umećem u sviranju frule predstavio se Zoran Ristić iz Sokobanje. Slađana Milijić iz Sokobanje, predsednica književnog kluba „Sokolovo peroˮ iz Sokobanje, recitovala je šaljivu pesmu „Čuturicaˮ.

Dodeljene su i zahvalnice učesnicima „Miholjskih susreta selaˮ. Zahvalnice su uručili zamenik predsednika opštine Vladimir Milovanović i članovi opštinskog veća Slaviša Krstić i Ivan Nikodijević. Manifestacija je završena igrankom i pesmom pod pratnjom orkestra „Sokobanjciˮ.

Pokrovitelj manifestacije Miholjski susreti sela je Ministarstvo za brigu o selu. Organizator je opština Sokobanja, a Sportski savez opštine Sokobanja pomogao je u realizaciji sportskog dela manifestacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 + eight =