Одржан први Меморијал „Александар Петковић Петко”

Друштво Туризам

Први Меморијал Александар Петковић Петко одржан је јуче. Манифестација је обухватала пешачку туру и бициклистичку МТБ трку. Укупно је било око 300 учесника из Србије и региона. Пешачку туру организовало је ПД „Оштра чука” чији је члан био покојни Александар. Како сазнајемо од Младена Антића председника ПД „Оштра чука”, стаза је била дужине 9 километара и обухватала је врхове „Јованова капа”, врх „Крст” која је и највиша тачка на стази са 970 метара, затим силазак поред „Божиног кладенца”, цркве посвећене апостолима Петру и Павлу а циљ је био код планинарског дома у селу Раденковац где је био заједнички ручак са учесницима бициклистичке трке. На стази је било око 70 планинара.

− Бициклистичка МТБ трка је била дужине 47 километара са успоном од 1400 метара и спада у средње тешке стазе. Учешће у трци узело је око 150 возача из Србије али и региона. Стеза је водила кроз село Дуго Поље затим ободом планине Девице затим кроз село Раденковац, где је био организован ручак а циљ трке био је у Сокобањи. Занимљиво је напоменути да је први на циљ стигао Немања Ристовић из Лесковца који је возио бицикл који некада припадао упараво Александру Петковићу − каже Милан Бабић један од организатора меморијала.

 DSC3197 planinari
 DSC3080skretanje za dugo polje
 DSC3015 pred polazak
 DSC3008 okupljanje
Aperture: 8
Camera: NIKON D7000
Iso: 140
Orientation: 1

Александар Петковић је рођен 1975. године. Током свог живота бавио се спортом, музиком ,глумом. Био је члан фудбалских клубова „Озрен”, „Сокоград” и „Требич”, дугогодишњи члан аматерског „СБ” позоришта, свирао је у акустичном оркестру „Бањски боеми”. Као велики љубитељ бициклизма основао је удружење „СРУБ” Сокобања и окупио заљубљенике у овај спорт у Сокобањи. Живео је живот пуним плућима и започео једну нову причу која ће кроз овај Меморијал наставити да живи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × three =