Akva park Podina

Ради се проширење Аква парка

Друштво

Аква парк „Подинаˮ постао је незаобилазно место током врелих летњих месеци, које радо посећују мештани, гости из суседних општина и туристи који бораве у Сокобањи. С обзиром да је сваке године све више посетилаца надлежни су били „примораниˮ да ураде проширење парка како би било довољно места за све купаче.

Ових дана започети су радови на проширењу, а након завршетка прве фазе биће више лежаљки и сунцобрана.

Akva park Podina– Ми смо још прошле године урадили пројектну документацију и тада је завршена јавна набавка. Капацитети за лежаљке су били мали и постојала је потреба да се уради проширење. У овој првој фази урадиће се проширење аква парка и спајање са спортским теренима, као и паркинг према чувеном јасењару, а у следећој фази, током следеће године, убацићемо још неки садржај. Да ли ће то бити базен или река са слаповима, одлучићемо још током године у зависности од тога колико буде средстава – каже председник општине Миодраг Николић.

За прву фазу радова из општинског буџета издвојено је 25 милиона динара.

– Пошто је наш аква парк познат по зеленилу, односно није типичан као и остали аква паркови у Србији дефинитивно ће пратити изглед досадашњег дела аква парка који постоји. Тако да ће бити са доста зеленила, са доста декоративног биља. У овом делу где је планиран нови садржај за наредну годину биће постављен мобилијар за децу, голови за мали фудбал, мини пич, волеј и доста других мобилијара – истиче Милан Миленковић, управник Аква парка.

Akva park Podina

Ове године планирана је и израда бушотине у близини Аква парка „Подина” која ће служити за обезбеђивање топле воде у овом комплексу.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 15 =