Od ponedeljka besplatna škola plivanja

Društvo

Deca neplivači imaju priliku i ove godine da u besplatnoj školi plivanja na sokobanjskom Akva parku savladaju ovu veštinu. Njih će obučavati profesori fizičkog vaspitanja, a škola će biti otvorena do kraja kupališne sezone. Prvi ciklus treninga počeće u ponedeljak, 15. jula, od 8 sati i 30 minuta.

U Akva parku „Podinaˮ poručuju da je poziv otvoren za decu do 16 godina starosti, a što se donje granice tiče, dodaju da ona nije precizirana već je važno da su deca samostalna i da prihvataju da sarađuju sa trenerima.

Svaki kurs trajaće deset dana, a treninzi će se održavati svakog radnog dana osim vikendom. Za ovaj besplatni kurs vlada veliko interesovanje i ove godine. Po rečima organizatora iz Sportskog centra „Podinaˮ, do sada je prijavljeno 40 kandidata, ali se na osnovu iskustva od ranijih godina očekuje da bude i do 70 polaznika.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti u prostorijama Akva parka „Podinaˮ ili telefonski putem (018/833-978).

Kupališna sezona u sokobanjskom Akva parku otvorena je 15. juna, a cena dnevne ulaznice za odrasle posetioce je 700 dinara, dok deca do 12 godina starosti plaćaju 500 dinara. Od 15 sati u prodaji su poludnevne karte koje se kreću od 600 dinara za odrasle do 400 dinara za decu. Za boravak na Akva parku mogu se kupiti i nedeljne, mesečne i sezonske karte, dok se najam ležaljki posebno naplaćuje i košta 100 dinara. Akva park „Podinaˮ od centra Sokobanje udaljen je 1,5 kilometar, a prostire se na površini od 16 hiljada kvadratnih metara. U ponudi su poluolimpijski bazen, kupalište za odrasle i decu i bazen sa tri tobogana.

Tekst: K. Đ; J. R.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four − one =