Обележено 25 година од погибије Боре Стефановића

Друштво

Удружење ветерана посебних јединица полиције јуче је, полагањем венаца на спомен-бисту Боре Стефановића испред Полицијске станице Сокобања и свечаном доделом Споменица посебних јединица полиције, обележило 25 годинa од погибије свог колеге, који је живот изгубио на Косову 1998. године.

Бора Стефановић је рођен 13. јуна 1970. у Сокобањи. Завршио је Вишу школу унутрашњих послова и запослио се у Министарству унутрашњих послова Републике Србије 1995. године. Радио је у Управи криминалистичке полиције Одељења унутрашњих послова у Сокобањи. Погинуо је у борби са албанским терористима 25. јула 1998. године у селу Црнољево, општина Штимље. Одликован је Орденом за заслуге у областима одбране и безбедности првог степена.

Обележавању годишњице погибије присуствовале су Борине колеге, чланови његове породице и представници локалне самоуправе.

Након постављања венаца и обиласка места где је Бора Стефановић сахрањен, у сали Општине Сокобања Удружење ветерана Посебних јединица полиције, доделило је сребрне Косовске споменице сокобањским припадницима који су се 1998. године борили на Косову и Метохији, као и захвалницу Општини Сокобања за успешну сарадњу и подршку.

Миодраг Петровић, бивши полицијски службеник, припадник Посебне јединице и један од сабораца и пријатеље покојног Боре Стефановића каже да је Удружење ветерана посебних јединица полиције, основано 2020. године са циљем неговања традиције и бриге о члановима породица трагично страдалих колега као и припадника ових снага који су преживели противтерористичку борбу против УЧК 1998. године и НАТО агресију 1999. године.

− Ми иначе сваке године на овај дан, обележимо годишњицу погибије нашег колеге. Да нагласим да је Бора први припадник Посебних јединица полиције који је изгубио живот на почетку оружаних акција против шиптарских терориста 1998. године. Нажалост било је и других колега који су такође положили свој живот за отаџбину − рекао је Петровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + 8 =