Обележен светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода

Друштво

Поводом Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода, јуче су представници локалне самоуправе у сарадњи са Комисијом за безбедност саобраћаја и Основном школом „Митрополит Михаило” организовали едукативну радионицу за ученике основне школе.

Према речима прекршајног судије Жељке Петровић, члана комисије за безбедност саобраћаја Општине Сокобања, најмлађи су, пре свега, показали своје знање из безбедности у области саобраћаја, тако што су цртали одређене мотиве. Затим им је презентован један перформанс саобраћајне незгоде, на основу кога су могли видети на који начин не треба да се понашају у саобраћају, какве могу да буду последице и колико заправо треба да буду пажљиви као учесници у саобраћају. Према њеним речима, овакве акције су веома едукативне и дају позитивне резултате, јер је за децу најбоље да управо кроз игру науче нешто што ће им касније требати у животу.

Тања Глигоријевић, директорка основне школе, такође је истакла значај ове и сличних едукација и акција у које су укључени ученици, посебно они млађих разреда. Глигоријевић је додала да је ОШ „Митрополит Михаило” у преговорима са ресорним министарством да у наредном периоду ова образовна установа добије раскрсницу, која ће омогућити просветним радницима да спроведу благовремену едукацију најмлађих о понашању и безбедности у саобраћају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × four =