Глишић: Да одбранимо политику која је донела доста доброг Србији

Друштво Политика

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић је прошлог четвртка боравио у Сокобањи где је присуствовао страначком скупу. Долазак челника СНС у Бању искористили смо за краћи интервју са Глишићем о темама попут рада сокобањског одбора, избора у тренутно најјачој политичкој организацији на овим просторима и како ће они утицати на парламентарне изборе.

Ви вероватно имате увид у рад ваших општинских одбора. Шта мислите о раду одбора овде, у Сокобањи, пошто је чињеница да је то један од одбора који нема повереника већ изабрано руководство, да ли то значи да добро ради?

− Небитно је да ли има повереника или не. Ми у Србији имамо доста одбора који функционишу или у систему повереништва или смо негде без повереника где координатори директно воде странку. Суштина су резултати и оно што у изборном циклусу остварујемо, односно оно што се ради у интересу грађана на територији те општине. Али да бисмо у потпуности то стање привели неком редовном, ускоро ћемо имати унутарстраначке изборе па један од разлога што нисмо именовали је и то да сачекамо да чланство каже кога жели на челу својих одбора. Ми ћемо за десетак дана имати седницу Главног одбора. Одређивањем датума скупштине аутоматски се расписују избори унутар одбора, па ћемо онда да видимо шта чланови мисле о свакоме од нас, о председнику неке општине који то ради у наше име, о председнику одбора, о поверенику, о координатору, о мени као председнику Извршног одбора. Људи ће се изјаснити па ћемо да видимо какав ће бити њихов став.

Значи, најављени избори на пролеће неће одложити партијске изборе?

− Па неће, ми ћемо само направити те унутарстраначке изборе у два циклуса. Један ће ићи сада крајем септембра и током октобра. Страначка Скупштина би требала да буде 24. октобра, то није дефинитиван датум, али отприлике тада, седам дана пре или касније. Тако да ће тај први циклус кренути одмах.

Ево на крају, чека вас пуна сала, много младих лица чланова СНС у Сокобањи. Шта би им Ви поручили, која би била Ваша порука?

− Да буду јединствени, да сви заједно пробамо да одбранимо политику која је донела доста тога доброг Србији. Да у ових неколико месеци, отприлике 6 до7 месеци, колико је остало до избора председничких и највероватније парламентарних, сви заједно учинимо да та политика добије што ширу и што већу подршку. Лично сваком желим да сачува добро здравље, себе и своје породице, својих најближих и да позовем још једном људе да искористе своје право и да се вакцинишу. То је једини начин да се заштитимо од болести која нас прилично успорава у обављању наших редовних активности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =