Obeležen 21. jun – Dan opštine Sokobanja

Društvo

Danas je povodom Dana opštine Sokobanja održana Svečana sednica SO u kongresnoj sali hotela “Moravica”.

Sednici su prisustvovale mnoge zvanica među kojima i Narodni poslanik Republike Srbije Dragana Kostić, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, predsednik kosovskog upravnog okruga Srđan Petković, sveštenici crkvene opštine Sokobanja, predstavnici pobratimskih opština Čoka, Arilje , Mali Iđoš, Zvečan, Štrpce , Gračanica i Lipljan, kao i opština Majdanpek, Čajetina, Ražanj, Knjaževac, Aleksinac, Boljevac i Negotin i predstavnici Ministarstva odbrane Niš i garnizona Zaječar, predstavnici RARIS-a i EPS-a.

        

Najzaslužnijim pojedincima, preduzećima, ustanovama i udruženjima dodeljena su priznanja i plakete. Ovogodišnji dobitnici plaketa opštine Sokobanja su Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Tamara Grujić, autorka emisije “S Tamarom u akciji” i Garni hotel “Nataly Spa”. Pohvalnice su dodeljene najuspešnijim sportistima, učenicima i nastavnicima.

Pukovnik Nenad Marković iz Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš ovom prilikom dodelio je značke i zahvalnice vojnicima iz Sokobanje koji su u periodu od 2011. do 2015. godine dobrovoljno služili vojni rok.

Na kraju Svečane sednice održan je kulturno-umetnički program u okviru koga su nastupili učenici odeljenja u Sokobanji Osnovne muzičke škole “Vladimir Đorđević” Aleksinac i Dečiji hor “Sokolići”. Sednicu je zvanično otvorio Dragoljub Jevtić predsednik Skupštine opštine Sokobanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − 2 =