Pomoć

Novi šporeti, frižideri i veš-mašine za socijalno ugrožene

Društvo

Korisnicima socijalne pomoći sa područja opštine Sokobanja, lokalna samouprava i Centar za socijalni rad i ovoga puta izašli su u susret kupovinom aparata bele tehnike koji su ovih dana podeljeni najsiromašnijim domaćinstvima. Nove frižidere, šporete, veš-mašine od početka akcije dobilo je tridesetak porodica.

Pomoć

Pomoć su podelili predstavnici lokalne samouprave predvođeni predsednikom Miodragom Nikolićem i njegovim zamenikom Vladimirom Milovanovićem, kao i direktor Centra za socijalni rad Vlada Pavlović.

– Prošle godine smo na sednici veća doneli odluku da pomognemo našim najugroženijim porodicama. U prošloj godini smo kupili 13 šporeta i u ovoj godini smo kupili nekih 14 aparata. Trudili smo se da svima izađemo u susret. Jedna od njih je porodica Božidara Milanovića, koji je i od nedavno postao staratelj nad četvoro dece, čija je kuća gorela u požaru. Trudićemo se već tokom proleća da pomognemo da se i ova kuća sanira i da deca dobiju uslove za normalan život – istakao je predsednik Miodrag Nikolić.

Pomoć

Centar za socijalni rad imao je zadatak da evidentira najugroženija domaćinstva i da odredi šta im je od bele tehnike najpotrebnije.

– Na spisku se nalazi 29 porodica i zahvaljujemo lokalnoj samoupravi što je našim korisnicima omogućila jednu ovakvu pomoć – kaže direktor Centra.

Porodica Božidara Milanovića ovih dana dobila je novi šporet, a po obećanju predsednika očekuje ih i pomoć u obnovi kuće.

– Dobili smo šporet i ja i sestra, pošto živimo u jednom domaćinstvu, ali odvojeno. Dobili smo oboje nove šporete. To nam dosta znači. Nemamo uslova da kupimo nove. Zahvalan sam opštini na pomoći – kaže Milanović.

Pomoć

Domaćinstvo Simić dobilo je novu veš-mašinu, a domaćica Mihaela kaže da će joj to mnogo značiti i olakšati svakodnevicu. U dom porodice Slaviše Vukadinovića koji živi sa suprugom i dvoipogodišnjim sinom Vukom dopremljen je novi frižider.

– Dobili smo frižider koji nam je bio neophodan jer stari je sve truo i može samo da se baci. Hvala svima što su nam izašli u susret – kaže Vukadinović.

Sredstva za nabavku aparata bele tehnike obezbeđena su iz budžeta opštine, tačnije Fonda za socijalno ugrožene porodice.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − 3 =