Pomoć

Нови шпорети, фрижидери и веш-машине за социјално угрожене

Друштво

Корисницима социјалне помоћи са подручја општине Сокобања, локална самоуправа и Центар за социјални рад и овога пута изашли су у сусрет куповином апарата беле технике који су ових дана подељени најсиромашнијим домаћинствима. Нове фрижидере, шпорете, веш-машине од почетка акције добило је тридесетак породица.

Pomoć

Помоћ су поделили представници локалне самоуправе предвођени председником Миодрагом Николићем и његовим замеником Владимиром Миловановићем, као и директор Центра за социјални рад Влада Павловић.

– Прошле године смо на седници већа донели одлуку да помогнемо нашим најугроженијим породицама. У прошлој години смо купили 13 шпорета и у овој години смо купили неких 14 апарата. Трудили смо се да свима изађемо у сусрет. Једна од њих је породица Божидара Милановића, који је и од недавно постао старатељ над четворо деце, чија је кућа горела у пожару. Трудићемо се већ током пролећа да помогнемо да се и ова кућа санира и да деца добију услове за нормалан живот – истакао је председник Миодраг Николић.

Pomoć

Центар за социјални рад имао је задатак да евидентира најугроженија домаћинства и да одреди шта им је од беле технике најпотребније.

– На списку се налази 29 породица и захваљујемо локалној самоуправи што је нашим корисницима омогућила једну овакву помоћ – каже директор Центра.

Породица Божидара Милановића ових дана добила је нови шпорет, а по обећању председника очекује их и помоћ у обнови куће.

– Добили смо шпорет и ја и сестра, пошто живимо у једном домаћинству, али одвојено. Добили смо обоје нове шпорете. То нам доста значи. Немамо услова да купимо нове. Захвалан сам општини на помоћи – каже Милановић.

Pomoć

Домаћинство Симић добило је нову веш-машину, а домаћица Михаела каже да ће јој то много значити и олакшати свакодневицу. У дом породице Славише Вукадиновића који живи са супругом и двоипогодишњим сином Вуком допремљен је нови фрижидер.

– Добили смо фрижидер који нам је био неопходан јер стари је све труо и може само да се баци. Хвала свима што су нам изашли у сусрет – каже Вукадиновић.

Средства за набавку апарата беле технике обезбеђена су из буџета општине, тачније Фонда за социјално угрожене породице.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 6 =