Нови председник Спортског савеза уз кандидатуру приложио и програм рада

Друштво Спорт

Спортски савез општине Сокобања добио је новог председника. Ову функцију наредне четири године обављаће Милан Гавриловић, професор у Средњој школи „Бранислав Нушић” и некадашњи челни човек Фудбалског савеза општине. Неизвесности није било на јучерашњој изборној скупштини јер је пред члановима савета био само један кандидат за ову функцију.

Нови председник Спортског савеза, који је на ово место дошао уместо Александра Фабијана који је дао оставку, већ има план у ком ће се смеру ова организација кретати наредне четири године.

– Уз кандидатуру сам саставио и програм рада Спортског савеза за наредне четири године и приоритети у раду савеза биће наставак организације и унапређења манифестација које имају традицију и окупљају велики број учесника. То су ноћни турнир у малом фудбалу, сеоска олимпијада, шаховски турнир са великим фигурама. Рекреативна лига у малом фудбалу је у два наврата покренута, прекинута је у неком периоду, тачне разлоге не знам, у договору са директором Спортско рекреативног центра организоваћемо рекреативну лигу у малом фудбалу опет и надам се да ћемо тада бити истрајни у томе – најављује Гавриловић за кога је гласало 18 чланова савеза од присутних 21.

Како је истакао међу приоритетима је и помоћ у реализацији школског спорта, сарадња са основном и средњом школом, Спортско рекреативним центром и предшколском установом, као и организовање дружења познатих трофејних спортиста са децом на нивоу општине Сокобања. У приоритете је сврстао  и помоћ у организацији меморијалних турнира.

– Једна од битних ствари је ревидирање постојећих и израда нових правилника Спортског савеза општине Сокобања у складу са потребама спортских клубова на територији општине Сокобања и израда стратегија развоја спорта општине Сокобања у сарадњи са локалном самоуправом – истакао је нови челни човек Спортског савеза Сокобање.

У Управном одбору, након јучерашње скупштине, седеће Милан Урошевић, Ђорђе Најдић, Никола Младеновић, Андреја Милановић, Никола Милић и Весна Лалић, док ће функцију генералног секретара и даље обављати Иван Стојковић. За чланове надзорног одбора изабрани су Александар Марјановић, Марко Тодоровић и Богдан Томић, а заменик председника Савеза бираће се на наредној седници.

Ко је Милан Гавриловић?

Гавриловић је рођен 1983. у Нишу, а од 2009. живи и ради у Сокобањи. Завршио је Природно математички факултет у Нишу, а мастер студије у Новом Пазару. Запослен је у Средњој школи „Бранислав Нушић” као наставник математике. Активно је играо фудбал у млађим категоријама клубова „Раднички” и „Цар Константин” из Ниша и „Озрен” из Сокобање. Играо је футсал у клубу „Громинг” из Ниша и био члан футсал екипе ПМФ-а.

Спортским радом бави се од 2008. Био је делегат – спортски радник у Градској фудбалској лиги Ниш, зони Југ и Српској лиги Исток. Обављао је функцију генералног секретара, а касније и председника Фудбалског савеза општине Сокобања. Био је и члан Извршног одбора Фудбалског савеза Зајечарског округа.

Поседује футсал лиценцу и тренер је у Спортском удружењу малог фудбала „Озрен 2018”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =