Novi predsednik Sportskog saveza uz kandidaturu priložio i program rada

Društvo Sport

Sportski savez opštine Sokobanja dobio je novog predsednika. Ovu funkciju naredne četiri godine obavljaće Milan Gavrilović, profesor u Srednjoj školi „Branislav Nušić” i nekadašnji čelni čovek Fudbalskog saveza opštine. Neizvesnosti nije bilo na jučerašnjoj izbornoj skupštini jer je pred članovima saveta bio samo jedan kandidat za ovu funkciju.

Novi predsednik Sportskog saveza, koji je na ovo mesto došao umesto Aleksandra Fabijana koji je dao ostavku, već ima plan u kom će se smeru ova organizacija kretati naredne četiri godine.

– Uz kandidaturu sam sastavio i program rada Sportskog saveza za naredne četiri godine i prioriteti u radu saveza biće nastavak organizacije i unapređenja manifestacija koje imaju tradiciju i okupljaju veliki broj učesnika. To su noćni turnir u malom fudbalu, seoska olimpijada, šahovski turnir sa velikim figurama. Rekreativna liga u malom fudbalu je u dva navrata pokrenuta, prekinuta je u nekom periodu, tačne razloge ne znam, u dogovoru sa direktorom Sportsko rekreativnog centra organizovaćemo rekreativnu ligu u malom fudbalu opet i nadam se da ćemo tada biti istrajni u tome – najavljuje Gavrilović za koga je glasalo 18 članova saveza od prisutnih 21.

Kako je istakao među prioritetima je i pomoć u realizaciji školskog sporta, saradnja sa osnovnom i srednjom školom, Sportsko rekreativnim centrom i predškolskom ustanovom, kao i organizovanje druženja poznatih trofejnih sportista sa decom na nivou opštine Sokobanja. U prioritete je svrstao  i pomoć u organizaciji memorijalnih turnira.

– Jedna od bitnih stvari je revidiranje postojećih i izrada novih pravilnika Sportskog saveza opštine Sokobanja u skladu sa potrebama sportskih klubova na teritoriji opštine Sokobanja i izrada strategija razvoja sporta opštine Sokobanja u saradnji sa lokalnom samoupravom – istakao je novi čelni čovek Sportskog saveza Sokobanje.

U Upravnom odboru, nakon jučerašnje skupštine, sedeće Milan Urošević, Đorđe Najdić, Nikola Mladenović, Andreja Milanović, Nikola Milić i Vesna Lalić, dok će funkciju generalnog sekretara i dalje obavljati Ivan Stojković. Za članove nadzornog odbora izabrani su Aleksandar Marjanović, Marko Todorović i Bogdan Tomić, a zamenik predsednika Saveza biraće se na narednoj sednici.

Ko je Milan Gavrilović?

Gavrilović je rođen 1983. u Nišu, a od 2009. živi i radi u Sokobanji. Završio je Prirodno matematički fakultet u Nišu, a master studije u Novom Pazaru. Zaposlen je u Srednjoj školi „Branislav Nušić” kao nastavnik matematike. Aktivno je igrao fudbal u mlađim kategorijama klubova „Radnički” i „Car Konstantin” iz Niša i „Ozren” iz Sokobanje. Igrao je futsal u klubu „Groming” iz Niša i bio član futsal ekipe PMF-a.

Sportskim radom bavi se od 2008. Bio je delegat – sportski radnik u Gradskoj fudbalskoj ligi Niš, zoni Jug i Srpskoj ligi Istok. Obavljao je funkciju generalnog sekretara, a kasnije i predsednika Fudbalskog saveza opštine Sokobanja. Bio je i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga.

Poseduje futsal licencu i trener je u Sportskom udruženju malog fudbala „Ozren 2018”.

Tekst: Kristijan Đorđević; Jelena Radovanović

Foto: Kristijan Đorđević

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 3 =