Из ЈКП „Напредак” апелују: Не бацајте жар и неохлађен пепео у контејнере

Друштво

Контејнер у Његошевој улици запаљен је синоћ због одлагања врућег пепела и жара. Реаговала је ватрогасна јединица Сокобање и пожар је саниран. Ради се о новом великом контејнеру чија је тржишна вредност 200.000 динара, а који су радници Јавног комуналног предузећа недавно поставили, како би због радова у овом делу Сокобање, грађани могли да одлажу смеће.

Паљење контејнера у Сокобањи је у овом периоду учестало, због грејне сезоне и Јавно комунално предузеће апелује на грађане да буду савесни.

− Дешава се, малтене сваки трећи, четврти дан да се неки од контејнера на јавној површини упали. Разлог је пепео и жар. Тако да бих ја, овом приликом, још једном апеловала на све наше кориснике да не бацају жар и врућ пепео у контејнере. Јер, поред тога што то доводи до настанка материјалне штете и оштећења судова, много већа последица може да настане и по имовину и далеко било, здравље људи. Приликом паљења контејнера постоји опасност да се околно жбуње, растиње запали или аутомобили, или да се тако пролазници доведу у неприлику или опасност. Исто тако могу да доведу у опасност животе и здравље наших радника који раде на одвозу контејнера. Дешава да се жар и пепео притаји и касније разбукти у камиону. Дешавало се, у ранијем периоду, да се камион запали и само захваљујући срећи и брзој реакцији наших радника је избегнута трагедија која је могла да се деси. Тако да, заиста апелујем на грађане да буду савесни и молимо их још једном да пепео одложеу неке судове,и тек кад се охлади, сутрадан, да их баце у контејнере, како не би ризиковали и туђу имовину и како не би ризиковали и здравље и живот људи − каже Ана Вељковић, директор ЈКП Напредак.

4 thoughts on “Из ЈКП „Напредак” апелују: Не бацајте жар и неохлађен пепео у контејнере

  1. Najbolje je na Cuki, tu su jos pre tri meseca radnici JKP Napredak odneli svaki drugi kontejner i sada je problem izbaciti i obicno dju,bre a ne pepeo. Mora se priznati da su bili vidoviti i sprecili mnogobrojne pozare!

  2. Plastični su samo za reciklazu.
    Ovi ostali su metalni.
    Gde god ako pobacamo vruć pepeo moze da burne požar. Znaci ako ljudi mole da se ne baca zar nemojte da bacate zar nego ga ohladite. Nije do Slobe, mi smo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 15 =