Nove mere Štaba za vanredne situacije: Ubrzano testiranje svih zaposlenih u rudniku „Soko”

Društvo

Štab za vanredne situacije opštine Sokobanja, u cilju preduzimanja operativnih mera na sprečavanju širenja virusa „Kovid 19”, na teritoriji opština Sokobanja, na vanrednoj sednici održanoj danas naložio je Javnom preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica” i RMU „Soko” Čitluk, da u saradnji sa Domom zdravlja iz Sokobanje, organizuje ubrzano testiranje svih zaposlenih rudara iz ovog preduzeća, a Štab za vanredne situacije opštine Sokobanja će se obratiti nadležnom Institutu za javno zdravlje Niš, radi pružanja pomoći u vršenju testiranja. Sve eventualne troškove nadležnih instituta koje vrše testiranja padaju na teret Opštine Sokobanja.

Štab je uputio i preporuku Javnom preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica”“, RMU „Soko“, imajući u vidu da prema dosadašnjim podacima stručno-operavivnog tima za suzbijanje virusa „Kovid 19” na teritoriji opštine Sokobanja, RMU „Soko” predstavlja žarište zaraze, maksimalno odloži početak rada u punom kapacitetu, odnosno preduzme sve potrebne mere u cilju suzbijanja pomenutog virusa.

Naloženo je i JKP „Napredak” da prikaže potrebe za dezinfekcionim sredstvima potrebnih za dezinfekciju teritorije opštine Sokobanja, kako bi Štab za vanredne situacije uputio zahtev za doniranje dezinfekcionih sredstava gradu Kraljevu.

JKP „Napredak” i JP „Zelenilo-Sokobanja” da pojačaju meru dezinfekcije prostora ispred Doma zdravlja i Specijalne bolnice „Sokobanja” i da istu obavljaju svakodnevno.
Naloženo je Turističkoj organizaciji Sokobanja, OŠ „Mitropolit Mihailo” i Šumskoj upravi iz Sokobanje da svoje raspoložive kapacitete u vidu vozila, vozača i goriva za motorna vozila, stave na raspolaganje Specijalnoj bolnici „Sokobanja” u cilju prevoženja hrane, neinfektivnog materijala i zaposlenih, kao i da redovno direktorki Specijalne bolnice „Sokobanja”, unapred, dostavljaju raspored dežurnih vozila i vozača na mejl adresu sokobolnica@mts.rs .

Specijalna bolnica Sokobanja

Predsednik MZ Žučkovac je u obavezi da za potrebe hranjenja životinja vlasništva zaraženog domaćinstva iz MZ Žučkovac, pronađe lice, poljoprivredno gazdinstvo, koje će tu uslugu vršiti umesto zarašenih lica, kao volonteri. U slučaju da nema zainteresovanih volontera, visinu naknade za napred navedenu uslugu odrediće stručno lice, veštak iz oblasti poljoprivrede, kog će angažovati Štab, a naknada će biti plaćena sredstvima iz budžeta opštine Sokobanja. Takođe, svi nastali i budući troškovi ishrane volontera koji učestvuju u raspodeli paketa pomoći ugroženom stanovništvu opštine Sokobanja, padaju na teret budžeta opštine Sokobanja i isti će biti plaćeni iz opštinskog budžeta.

Naloženo je Domu zdravlja Sokobanja da stavi na raspolaganje Specijalnoj bolnici Sokobanja jedno sanitetsko vozilo za potrebe prevoza pacijenata.

1 thoughts on “Nove mere Štaba za vanredne situacije: Ubrzano testiranje svih zaposlenih u rudniku „Soko”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 3 =