NALED

Донација НАЛЕД-а Сокобањи: Прехрамбени пакети вредни 490.000 динара

Друштво

Сокобања је једна од 20 општина у Србији којој је данас Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) испоручила прехрамбене пакете које су донирале водеће компаније у земљи. Донација је испоручена Штабу за ванредне ситуације, који ће даље организовати поделу пакета најугроженијим грађанима. Сокобањи је испоручена роба у вредности од 490.000 динара.

NALED‒ Апатинска пивара, Атлантик Група, Бамби, Марбо Продукт (Пепси Ко, Инк), МК Група (Агроунија и ПИК Бечеј) и Млекара Шабац обезбедиле су донацију од 45 тона хране за 10.000 домаћинстава у 20 градова и општина у Србији, као вид подршке у борби против Ковид-19 – поручују у НАЛЕД-у.

Како наводе, иако је укинуто ванредно стање, донације у храни и другој роби широке потрошње биће потребне током целе године како би се ублажиле негативне последице предстојеће економске кризе на становништво, посебно на домаћинства са исподпросечним примањима и оне који су остали без посла.

‒ Зато је посебно важно да Влада у најкраћем року укине ПДВ на ову врсту донација – каже Владимир Чупић, председник НАЛЕД-овог Савеза за храну и пољопривреду и директор Атлантик Групе за Србију.

NALED

Поред Сокобање, прехрамбени пакети обезбеђени су и за Алексинац, Ариље, Бабушницу, Баточину, Белу Паланку, Богатић, Босилеград, Беочин, Димитровград, Гаџин Хан, Ириг, Књажевац, Лебане, Мали Иђош, Нови Пазар, Сврљиг, Трстеник, Владичин Хан и Власотинце. Наредних дана биће реализована набавка додатних 1.000 пакета за Народну кухињу у Нишу које ће донирати компанија Марбо.

NALED

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 1 =