Novac za projekte namenjene mladima

Društvo

„Zaječarska inicijativa” je 1. novembra 2020. godine raspisala nove pozive za učešće u svojim programima „Školski izbori”, „Mladi u pokretu” i „Zimanov fond za mlade”. Osim što za sredstva ovog fonda mogu da konkurišu škole i organizacije iz Timočke krajne, od ove godine to mogu da rade i ustanove sa područja opština Svrljig, Aleksinac, Ćuprija i Paraćin.

Konkursi su raspisani u okviru tri programa. Cilj programa „Školski izbori” je da se đačkim parlamentima srednjih škola omogući da svoje predsednike i predsednice izaberu na demokratski način kroz prave i direktne izbore. Kandidati i njihovi timovi će za svoje kampanje imati na raspolaganju sredstva na osnovu prethodno dostavljenog i odobrenog budžeta kampanje.

U okviru programa „Mladi u pokretu”, đački parlamenti mogu da konkurišu za maksimalni iznos od 700 američkih dolara u dinarskoj protivvrednosti.Cilj ovog programa je da se mladim ljudima ponudi dodatna mogućnost za demokratsko i građansko obrazovanje i to kroz aktivnosti koje sami osmisle i realizuju.

Nakon skoro dve godine „Zaječarska inicijativa” je ponovo otvorila „Zmanov fond za mlade” koji je namenjen organizacijama mladih i za mlade. Za maksimalan iznos od 3.000 američkih dolara, moći će da konkurišu registrovana udruženja građana i da predlože ideje koje mogu da doprinesu odgovornom i aktivnom učešću mladih u demokratskom životu lokalnih zajednica.

Zainteresovana udruženja građana i zainteresovane škole, đački parlamenti, mogu da pronađu sve informacije o konkursima na internet stranici www.ziman.rs. Takođe, prijavljivanje se obavlja isključivo putem navedenog sajta, popunjavanjem elektronskog formulara. Krajnji rok za konkurisanje je 15. decembar 2020. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − nine =