Нишвил музеј добио вредан експонат

Култура

Славни музичар сер Боб Гелдоф, члан некадашње групе Бумтаун ретс (Boomtown Rats), након одличног концерта који је приредио последње вечери нишког џез фестивала, поклонио је Ивану Благојевићу, директору фестивала, своју усну хармонику која ће убудуће красити поставку Нишвил џез музеја поред његове фотографаје на којој на њој изводи једну од своји блуз нумера са концерта. Ова Хохнер усна хармона поседује изгравирано име славног музичара.

Директор Благојевић му је том приликом свој концепт потенцијалног новог Live Aid-a који би могао бити одржан 13. јула 2020. године на 35. годишњицу овог славног хуманитарног концерта.

‒ Предожио сам Бобу да концерт посвети свим мигрантима западно-балканској рути, а да се прикупљеним новцем обнове порушени домови миграната. Концет би могао бити одржан под радним насловом „Home sweet homeˮ ‒ истакао је Благојевић.

Градско поље у Нишкој тврђави било би идеално место које може да прими 100.000 посетилаца, а сам Ниш налази се на главној раскрсници мигрантских путева, а поседује и адектватан аеродом.

Србија, Северна Македонија, Албанија, Црна Гора, Босна и Херцеговина су највише оптерећене прихватом избеглица, али ништа мање проблеме немају ни Грчка, Бугарска и Румунија као и остале земље овог дела Европе. Боб Гелдоф се сагласио да треба помоћи мигрантима, али да паралелно треба успоставити мир и покренути привреду у њиховим земљама на ниво пре ратова као предуслов њиховог повратка.

‒ Боб је рекао да таква идеја захтева добру припрему и јединство свих земаља на западно-балканској рути али да није могуће обезбедити донаторе, музичаре, регулисати телевизијска права и све организовати до 13. јула 2020. године ‒ изјавио је директор Нишвила Иван Благојевић.

 

1 thoughts on “Нишвил музеј добио вредан експонат

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 15 =