Subvencije

Nastavljena praksa subvencionisanja poljoprivrede – danas potpisano 20 ugovora

Društvo

Opština Sokobanja nastavlja sa subvencionisanjem poljoprivredne proizvodnje. Danas je u skupštinskoj sali potpisano 20 ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Opštine Sokobanja Ukupni iznos sredstava je nešto manje od 700 hiljada dinara. Dvanaest poljoprivrednika je potpisalo ugovore za subvencionosanje ženske teladi u iznosu oko pola miliona dinara, dok je njih osmoro potpisalo ugovore za subvencionisanje kamata poljoprivrednih kredita za šta je izdvojeno 156 hiljada dinara.

̶  Mi smo se trudili da obuhvatimo sve zahteve i da svima izađemo u susret i mene raduje činjenica što svake godine sve više ljudi konkuriše za subvencije. Mi imamo još dvadesetak zahteva za subvencije koje ćemo razmatrati u narednom periodu i verujem da ćemo i tim ljudima izaći u susret ̶ kaže Vladimir Milovanović, zamenik predsednika Opštine Sokobanja.

Subvencije

Ljubiša Milanović iz Rujevice je dobio subvenciju u oblasti govedarstva. On kaže da je cena mleka niska i da je iz tog razloga govedarima veoma teško da ostvare neku dobit. Milanović napominje da su subvecije od velike pomoći i da mnogo znače poljoprivredicima.

Opština Sokobanja za oblast poljoprivrede izdvaja 10 posto od ukupnog budžeta što iznosi oko 80 miliona dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen − 4 =