Subvencije

Настављена пракса субвенционисања пољопривреде – данас потписано 20 уговора

Друштво

Општина Сокобања наставља са субвенционисањем пољопривредне производње. Данас је у скупштинској сали потписано 20 уговора са пољопривредним произвођачима са територије Општине Сокобања Укупни износ средстава је нешто мање од 700 хиљада динара. Дванаест пољопривредника је потписало уговоре за субвенционосање женске телади у износу око пола милиона динара, док је њих осморо потписало уговоре за субвенционисање камата пољопривредних кредита за шта је издвојено 156 хиљада динара.

̶  Ми смо се трудили да обухватимо све захтеве и да свима изађемо у сусрет и мене радује чињеница што сваке године све више људи конкурише за субвенције. Ми имамо још двадесетак захтева за субвенције које ћемо разматрати у наредном периоду и верујем да ћемо и тим људима изаћи у сусрет ̶ каже Владимир Миловановић, заменик председника Општине Сокобања.

Subvencije

Љубиша Милановић из Рујевице је добио субвенцију у области говедарства. Он каже да је цена млека ниска и да је из тог разлога говедарима веома тешко да остваре неку добит. Милановић напомиње да су субвеције од велике помоћи и да много значе пољопривредицима.

Општина Сокобања за област пољопривреде издваја 10 посто од укупног буџета што износи око 80 милиона динара.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − eleven =